Banner 980x90

Alvils Brants kļūst par pasaules vicečempionu parabobslejā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Startējot Pasaules čempionātā parabobslejā, jūrmalnieks Alvils Brants izcīnījis otro vietu.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, pirmais Pasaules čempionāts parabobslejā norisinājās 18. un 19.martā Parksitijas trasē ASV. Čempionātā sacentās sportisti no Austrālijas, Nīderlandes,  ASV, Kanādas, Holandes, Norvēģijas, Austrijas, Spānijas un Latvijas. Latviju Pasaules čempionātā pārstāvēja Alvils Brants un Arturs Klots.

Par pasaules čempionu kļuva Kandās sportists Lonijs Bisonets, otro vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Alvils Brants (Jūrmala) un trešais - Arturs Klots (Valka).

Alvils, kurš spraigā cīņā kļuva par pirmo parabobsleja vicečempionu pasaulē, un bronzas medaļas ieguvējs Arturs pārsteidza pieredzējušo olimpiskās Soltleiksitijas sporta specialistu sabiedrību, apsteidzot čempionāta favorītu Āronu Lenighemu (7.vieta), kurš startē šajā trasē kopš 2003.gada, un pārējos šī kontinenta pārstāvjus, kuriem neizdevās izmantot  mājas trases priekšrocības. Rezultātu blīvums liecina par spraigu cīņu šajā čempionātā, un tādēļ jo īpaši liels prieks un lepnums par abu sportistu izcīnītajām vietām.

Paldies olimpietim, Latvijas bobsleja izlases bijušajam pilotam Edgaram Maskalānam, kura padomi šosezon abiem sportistiem nodrošināja sudraba medaļas Pasaules kausu posmos un Parksitijas trasē.

Pirmais pasaules čempionāts bija solis pretim parabobsleja iekļaušanai paralimpisko spēļu programmā.

Parabobslejs ir sporta veids vīriešiem, kuri traumu, negadījumu vai kara ievainojumu dēļ spiesti izmantot ratiņkrēslu vai kāju protēzes. Startējot ar speciāli izgatavotiem monobobiem, kuros brauc tikai viens cilvēks, parabobslejs starptautiskā apritē aizsākās 2011.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)