Banner 980x90

Ar dalībnieku skaita rekordu aizvadīts tradicionālais Jūrmalas velomaratons

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien Jūrmalā tika aizvadīts tradicionālais Jūrmalas velomaratons, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu, pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Baltijasmaratoni.lv sabiedrisko attiecību konsultante Līva Pērkone.

Lai arī tās ir sacensības, populārākās distances pēc dalībnieku skaita bija tieši EVIAN Ģimenes distance un Skandi Motors Tautas distance, nostiprinot šo kā nozīmīgu notikumu ģimeņu aktīvās atpūtas kalendārā, "Jūrmalas velomaratons ir viennozīmīgi ierindojies starp svarīgākajām tautas sporta sacensībām Latvijā, un ar katru gadu pulcē aizvien vairāk dalībnieku arī no Baltijas un ārvalstīm. Jūrmalas trase Eiropā nav līdzvērtīgas, tā ir unikāli skaista vide, kurā ir iespējams noorganizēt pilsētas sacensības jūras krastā," uzsver sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

Visu nedēļu Latvijā valdošais karstums uz brīdi atkāpās tieši sacensību dienā, palīdzot arī profesionālajiem sportistiem sasniegt izcilus rezultātus. Jūrmalas velomaratona Turkish Airlines 87km Sporta distancē uzvarētāja laurus plūca Krists Neilands ar laiku 1:54:51 no "Axeon Hagens Berman" komandas. Spraigā konkurencē otro vietu ieguva Matīss Riekstiņš no "Cycling team Rietumu-Delfin", bet trešo vietu izcīnija pieredzējušais lietuvietis Saulius Janeliunas no "Veloclub" komandas. Turpretī sieviešu konkurencē Sporta distancē par laureāti kļuva Jelena Aleksandrova, arī pārstāvot Veloclub komandu.

Komandu kopvērtējumā arī konkurence bija spraiga, bet pirmo vietu un augstāko rezultātu ieguva "Cycling Team Rietumu-Delfin" komanda, ar četru dalībnieku augstāko rezultātu 7 stundas 40 minūtes un 42 sekundes. Otrajā vietā komandu kopvērtējumā ar ļoti tuvu rezultātu ierindojās "Gaismas Maģija - EMU" komanda, ar rezultātu 7 stundas 41 minūte un 23 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās "EVELO TEAM" komanda, kas veica distanci ar kopējo laiku 7 stundas 42 minūtes un 21 sekunde.

Turpretī Skandi Motors 40km Tautas distancē abas pirmās vietas vīriešu konkurencē izcīnīja brāļi - uzvarētāja laurus plūca Kārlis Jirgensons no komandas "FANS AP-Print" ar finiša laiku 51:45, bet otro vietu ieguva viņa brālis un komandas biedrs Mārtiņš Jirgensons (rezultāts 52:03). Trešajā vietā turpat aiz viņa ierindojās Edvīns Reinholds (rezultāts 52:03). Sieviešu vidū Tautas distancē uz uzvarētāju pjedestāla kāpa "3Veloplus" komandas pārstāve Anastasija Krūmiņa kura finišēja distanci 54:13.

Velomaratona ietvaros dalībnieku tūkstoši izbaudīja arī lielisko atmosfēru un pozitīvo gaisotni, par ko rūpējās bērnu izklaidētāji, dažādas aktivitātes un atrakcijas, kā arī mūzikas izpildītāji. Sacensības pozitīvi novērtēja arī Jūrmalas Domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, kurš atzīmēja velomaratona pozitīvo pienesumu aktīvās atpūtas veicināšanā gan Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju, gan viesu vidū. Turpretī sacensību dalībnieku draugiem un paziņām bija iespēja sekot līdzi sacensībām Best4sport.TV televīzijā tiešraidē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)