Banner 980x90

Ar koncertprogrammu "Dzimuši Latvijā" Dzintaru koncertzālē atklās Jūrmalas festivālu

Rīga, 24.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē šodien plkst.20 notiks Jūrmalas festivāla atklāšanas koncerts "Dzimuši Latvijā", kurā kopā ar Latvijas Valsts simtgades jauniešu simfonisko orķestri uzstāsies Kristīne Opolais un Kalvis Kalniņš, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Tāpat koncertā uzstāsies vijolniece Vineta Sareika, akordeoniste Ksenija Sidorova, ģitārists Mikus Akots, kā arī jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs.

Programmā iekļauti Astora Pjacollas, Dmitrija Šostakoviča, Žana Sibeliusa, Morisa Ravēla, Antonio Vivaldi, Džoakino Rosīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Fanča Lehāra, Jāņa Mediņa, Pētera Barisona un Romualda Kalsona skaņdarbi.

Festivāla turpinājumā 25.jūlijā koncertu sniegs Sidorova kopā ar mandolīnistu Avi Avitālu, izpildot Mocarta, Manuela de Falja, Igora Stravinska, Sergeja Rahmaņinova un Nikolaja Budaškina kompozīcijas.

Pianisti Georgijs, Andrejs un Sergejs Osokini uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps 26.jūlijā, savukārt 27.jūlijā Jūrmalā ar Brodvejas mūziklu koncertprogrammu uzstāsies viesmākslinieki Kesidija Džensone, Īens Virgo un Vils Arendels no Lielbritānijas.

Festivāla Galā koncertā 28.jūlijā piedalīsies tenori Aleksandrs Antoņenko un Sungo Kims, basbaritons Egils Siliņš, soprāns Alisa Zinovjeva, Jūrmalas festivāla orķestris un Latvijas Radio koris. Koncertu diriģēs Villo Pāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)