Banner 980x90

"Baltijas Foruma" konferencē Jūrmalā spriedīs par krieviem ārpus Krievijas un attiecībām ar ASV

Rīga, 31.okt., LETA. Ikgadējā biedrības "Baltijas Forums" konferencē 2.novembrī spriedīs par krieviem ārpus Krievijas un attiecībām ar ASV, aģentūru LETA informēja foruma pārstāvji.

Konference notiks Jūrmalā un pulcēs viedokļu līderus no Krievijas, ASV un citām valstīm. Tā būs veltīta diviem šobrīd aktuālākajiem un no Latvijas skatpunkta interesantākajiem ģeopolitikas tematiem.

Pirmajā dienas pusē paredzēts pievērsties galvenajai konferences tēmai "Krievi Rietumos", uzklausot Mūsdienu attīstības institūta (Krievija) sagatavoto ziņojumu, kuru prezentēs tā līdzautors Igors Jurgens, kā arī referātus par saistītām tēmām no Latvijas, Krievijas un Norvēģijas ekspertiem.

Konferences otrā daļa būs veltīta ASV un Krievijas attiecībām.

Tāpat paredzēts turpināt diskusiju platformas veidošanu ASV - Krievijas dialoga veicināšanai, par ko pērn "Baltijas Foruma" organizatori parakstīja saprašanās memorandu ar partneriem no Krievijas un ASV.

No ASV konferencē piedalīsies vēstnieks un Kārnegi Starptautiskā miera fonda padomnieks Džeimss Kollins, 33.ASV Gaisa spēku komandieris Eiropā ģenerālis Rodžers Breidijs, vēstnieks, bijušais NATO ģenerālsekretāra vietnieks un "Atlantijas Padomes" Brenta Skoukrofta starptautiskās drošības centra pētnieks Aleksandrs Veršbovs, Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra (CSIS) viceprezidents Daniels Runde, bijušais ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons un "Atlantijas Padomes" direktoru padomes locekle un "Blue Star Strategies" līdzdibinātāja Sallija Peintere.

Savukārt Krieviju pārstāvēs Mūsdienu attīstības institūta priekšsēdētājs Jurgens, bijušais Krievijas ārējā izlūkdienesta direktors, ģenerālis Vjačeslavs Trubņikovs, informācijas aģentūras TASS ģenerāldirektora pirmais vietnieks Mihails Gusmans, Krievijas enerģētikas un ģeopolitikas institūta direktore, Krievijas naftas un gāzes universitātes Starptautiskā enerģētikas biznesa nodaļas dekāne Jeļena Teļegina, kā arī citi eksperti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)