Banner 980x90

Bijušais ministrs: Pamatatbildība par nelegālās izgāztuves veidošanos Jūrmalā jāuzņemas Koļegovai

Rīga, 3.jūl., LETA. Pamatatbildība par nelegālās izgāztuves veidošanos Jūrmalā jāuzņemas Valsts vides dienesta (VVD) vadītājai Ingai Koļegovai, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" šādu pārliecību pauž Saeimas deputāts, bijušais vides un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Vaicāts, kā varēja veidoties nelegāla izgāztuve, kas sadega Jūrmalā, un kas par to atbildīgs, Cilinskis nosauc Koļegovas vārdu, piebilstot, ka "nav pareizi, ka amatpersona, kas ko tādu pieļāvusi, paliek savā vietā".

"Protams, jāizpēta, kas bija piesedzošās struktūras, kravu pārvietojot un izvietojot, kur tai nevajadzēja atrasties. Atklājas vēl citas problēmas, tātad sistēmā ir nopietnas problēmas. Konkrētais gadījumu ļoti rūpīgi jāizmeklē, kas bija ķīpu ievedēji, īpašnieki, patiesā labuma guvēji no "biznesiņa", iesaistītās personas. Arī pats prasīšu plašu informāciju no Valsts vides dienesta," saka Cilinskis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Teritorijas attīrīšanas darbi valstij izmaksās 700 000 eiro, ko pēc tam paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA "Prima M", kas saimniekoja šajā teritorijā. Tiesības veikt šos darbus konkursa kārtībā ieguvusi SIA "Clean R".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)