Banner 980x90

Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbiniekiem izmaksātas piemaksas vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā

Jurmala24.lv
Jurmala24.lv

Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbiniekiem nepamatoti izmaksātas prēmijas un piemaksas par darbu, kā arī apmaksāta degviela privātām vajadzībām vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā, minēts Valsts kontroles revīzijas ziņojumā par iestādes saimnieciskās darbības lietderību un likumību.

Nesaskaņojot ar dalībnieku sapulci, kapitālsabiedrība veikusi piemaksas darbiniekiem 37 615 eiro apmērā, savukārt bijušajam valdes loceklim aprēķināta atlīdzība, kas bijusi par 3778 eiro lielāka, nekā viņam pienācies saskaņā ar pilnvarojuma līgumu.

Tāpat revidenti norāda uz iespējamu risku, ka ir maksāts par darbinieku privātajām vajadzībām izlietoto degvielu vismaz 14 441 eiro apmērā, jo ceļazīmes par transportlīdzekļu izmantošanu nav sagatavotas vai arī tajās iekļautā informācija bija vispārīga. Revidenti pat apšauba ceļazīmēs norādītās informācijas patiesumu.

Revīzijā secināts, ka Dārzkopības vidusskola līdz 2014.gada septembrim bija noteikusi piemaksas un noslēgusi papildu uzņēmuma un sadarbības līgumus par darbiem, kas jau bijuši noteikti darbinieku amata aprakstos. Šim mērķim iztērēti 21 526 eiro.

Jau ziņots, ka Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka VSIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola" ir pieļauta neefektīva rīcība ar finanšu līdzekļiem vismaz 246 050 eiro apmērā un konstatētas citas nepilnības. Pārmetumi veltīti arī Izglītības un zinātnes ministrijai, kas kā kapitāla daļu turētāja nav nodrošinājusi efektīvu un caurskatāmu kapitālsabiedrības pārvaldību un uzraudzību.

VK atzinums nepārsteidz dārzkopības nozares pārstāvjus, jo tajā precīzi konstatētas problēmas, uz kurām tie jau ilgstoši norādījuši, paziņojumā medijiem pauž Bulduru Dārzkopības vidusskolas attīstības biedrības pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)