Banner 980x90

Čellists Miša Maiskis daļu koncerta ieņēmumu plāno ziedot Jūrmalas dzīvnieku patversmes remontam

Rīga, 10.jūl., LETA. Latviešu izcelsmes čellists Miša Maiskis daļu no sava koncerta biļešu pārdošanas ieņēmumiem plāno ziedot Slokas dzīvnieku patversmes remontam, aģentūru LETA informēja pasākuma "Baltijas muzikālo sezonu" pārstāvji.

Plānots, ka šī summa varētu būt aptuveni 5000 eiro.

Kā norādījusi biedrības "Dzīvnieku palīdzības dienests" dibinātāja Irina Vlasenko, šī summa būšot pietiekama patversmes jumta remontam. "Mēs esam ļoti pateicīgi mūziķim par atbalstu. Pateicoties viņa ieguldījumam, daudzi pamesti dzīvnieki burtiskā nozīmē iegūs jumtu virs galvas," norādīja Vlasenko.

Savukārt "Baltijas muzikālo sezonu" padomes loceklis Aleksandrs Gafins pauda gandarījumu, ka mūziķis ar saviem bērniem ir atsaukušies iniciatīvai palīdzēt vienai no lielākajām patversmēm Latvijā. "Viens no mūsu galvenajiem mērķiem ir panākt, lai Latvija kļūst pasaulē pazīstama kā mākslas un kultūras tūrisma centrs, un inteliģenti cilvēki tiecas realizēt sevi labdarībā," sacīja Gafins.

Jau ziņots, ka 12.jūlijā Dzintaru koncertzālē "Baltijas muzikālo sezonu" vasaras programmas laikā notiks Rīgā dzimušā čellista Maiska un kamerorķestra "Maskavas virtuozi" koncerts.

Maiskis uzstāsies ar programmu "Maestro jubileja", kas veltīta mūziķa 70.dzimšanas dienai. Uz skatuves kopā ar mākslinieku kāps kamerorķestris "Maskavas virtuozi", bet solistu lomās iejutīsies viņa bērni - Lilija (klavieres) un Saša (vijole) Maiski.

Jubilejas programmā ir iekļauts Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments Nr.3 Fa mažorā, Ludviga van Bēthovena Trīskāršais koncerts Do mažorā, kā arī Pētera Čaikovska trīs skaņdarbi no cikla "Gadalaiki", Noktirne čellam ar orķestri un Variācija par tēmu rokoko.

Ciklu "Baltijas muzikālās sezonas" 8.augustā turpinās Karaliskās operas mūzikas direktors, diriģents Antonio Papano, un 27.augustā noslēgs pasaulslavenais tenors "Lučano Pavaroti pēctecis" Huans Diego Floress.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)