Banner 980x90

CSDD aicina skolēnus apgūt satiksmes noteikumus ar konkursu "Jauno satiksmes dalībnieku forums - 2018"

Rīga, 3.apr., LETA. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem "Jauno satiksmes dalībnieku forums - 2018", aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sacensību galvenais mērķis ir izglītot jaunos velosipēdistus, tādējādi veicinot drošību uz koplietošanas ceļiem un radīt izpratni par ceļu satiksmes noteikumiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk mūsdienu aktīvajā satiksmes plūsmā gan pilsētā, gan ārpus tās, uzsvēra CSDD pārstāvji.

Dalībniekiem sacensībās jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskās braukšanas  demonstrējums. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki tiks iepazīstināti maču laikā.

Sacensības norisināsies četrās kārtās.

CSDD pārstāvji atzīmēja, ka šogad Latvija cīnās par čempiona titula aizstāvēšanu, jo Eiropas mēroga sacensībās, kas pērn norisinājās Albānijā, Latvijas izlase izcīnīja pirmo vietu.

Lai piedalītos sacensībās, skolēniem jābūt dzimušiem 2006.-2008.gadā, jāizveido četru cilvēku komanda, kuras sastāvā ir ne vairāk kā divi zēni, jāizdomā tās nosaukums un jāpiesakās. Komandas dalība sacensībās jāsaskaņo ar skolotāju vai citu pieaugušo, un katru komandu uz sacensībām pavada vienam vai diviem pieaugušajiem - skolotājam vai vecākam.

Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē un vada CSDD, tās finansē no obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas līdzekļiem, savukārt Latvijas izlases dalību Foruma trešās kārtas sacensībās nodrošina Latvijas Automoto biedrība (LAMB).

Konkurss tiek rīkots 25.reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)