Banner 980x90

Dabas aizsardzības pārvalde nedēļas nogalē visā Latvijā rīkos Putnu dienu pasākumus

Rīga, 4.apr., LETA. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) no 6.aprīļa līdz 8.aprīlim visā Latvijā rīkos ikgadējai Putnu dienai veltītus pasākumus, kuros varēs iepazīt putnus, to balsis un uzvedību, kā arī gatavot būrīšus un doties pārgājienos, aģentūru LETA informēja DAP sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Elīna Ezeriņa.

Putnu dienas Ludzā 6.aprīlī plkst.14 atklās ar pasākumu "Satiec Putnu dienas Ludzā", kas norisināsies pilsētas novadpētniecības muzeja brīvdabas ekspozīcijā. Tajā darbosies putnu būrīšu darbnīca, kā arī notiks izzinošas spēles un uzdevumi par putniem.

Kārsavas novada dabas parkā "Numernes valnis" sestdien, 7.aprīlī, plkst.11 norisināsies putnu būru darbnīca "Katram savu māju!", ko vadīs Dagnis Vasiļevskis. Abās darbnīcās tiks nodrošināti būrīšu veidošanai nepieciešamie materiāli, taču apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savus āmurus.

Ķemeru Nacionālajā parkā sestdien plkst.9 un 14 paredzētas putnu vērošanas ekskursijas ornitologa Jāņa Ķuzes vadībā. Tāpat dabas parka izglītības centrā "Meža māja" plkst.11 notiks sejas apgleznošanas darbnīca, Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) radītas spēles un putnu būrīšu darbnīca.

Palsmanē plkst.9 notiks aptuveni trīs stundu pārgājiens pa Palsmanes parku un Palsas upes dabas taku, bet Līgatnes dabas takās šajā dienā plkst.12 apmeklētāji varēs iepazīt voljeros mītošos plēsīgos putnus, kā arī savvaļas putnus, kuri par dzīvesvietu izvēlējušies dabas taku teritoriju. Laukumā pie Rēzeknes upes blakus DAP Latgales reģionālās administrācijas birojam plkst.10 varēs veidot putnu būrīšus un noskaidrot, kur un kā tos izvietot.

Putnu vērošanas pārgājiens Kaņiera ezera Riekstu pussalā eksperta Viestura Vintuļa vadībā norisināsies 8.aprīlī plkst.10, savukārt Slīteres Nacionālajā parkā būrīšu darbnīca, pastaigas, putnu vērošana un dažādas spēles paredzētas 14.aprīlī.

Putnu dienas rīko LOB sadarbībā ar organizāciju "Birdlife International", DAP un Latvijas vides aizsardzības fondu. Sīkāka informācija par citiem Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem Latvijā pieejama interneta vietnē "www.putnudienas.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)