Banner 980x90

Digitālajā nedēļā aktualizēs datu pieejamības nozīmi valsts elektroniskajā pārvaldē

Rīga, 16.marts, LETA. No 19.marta līdz 23.martam Latvijā norisināsies kampaņa "Digitālā nedēļa 2018", kuras laikā tiks aktualizēta datu pieejamības nozīme valsts elektroniskajā pārvaldē, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone.

Digitālās nedēļas laikā tiks organizēti pasākumi un diskusijas visos Latvijas reģionos - skolās, bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijās, pašvaldībās un uzņēmumos. Tāpat būs iespējams pārbaudīt savas digitālās prasmes pašnovērtējuma testos un konkursos.

Šogad būtiskākie pasākumos apskatītie temati būs datos balstīta sabiedrība, digitālās prasmes nākotnes profesijām, drošība un pārliecība digitālajā vidē, kritiskā domāšana un medijpratība.

Kopumā vairāk nekā 500 pasākumu organizēšanā iesaistīti ap 300 sadarbības partneri, bet vairāk nekā 70 pašvaldības kļuvušas par pasākumu koordinatoriem.

Nedēļas atklāšanas pasākums notiks 19.martā plkst.12 Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrā. Tiešraidē to varēs vērot interneta vietnē "www.eprasmes.lv" un sociālā tīkla "Facebook" kontā "latvija.lv". Pasākumā piedalīsies Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa un VARAM valsts sekretārs Rinalds Muciņš.

Tāpat kampaņas atklāšanā viesosies SIA "Microsoft Latvia" vadītāja Renāte Strazdiņa, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Kultūras informācijas sistēmu centra direktors Armands Magone un Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

Pēc atklāšanas pasākuma norisināsies arī diskusija "Viedvalsts un digitālās prasmes", kurā pārrunās datu pieejamības un digitālo prasmju nozīmi valsts attīstībā.

Ikgadējā informatīvā kampaņa "Digitālā nedēļa 2018", agrāk dēvēta par "E-prasmju nedēļu", ir daļa no Eiropas Savienības kampaņas "All Digital Week", un šogad notiks jau devīto reizi. To organizē VARAM sadarbībā ar LIKTA.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)