Banner 980x90

Dubultu baznīcā muzicēs Pukheimas jauniešu kamerorķestris

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 3.augustā plkst.19.00 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Baznīcas ielā 13, Dubultos, muzicēs Pukheimas (Vācija) jauniešu kamerorķestris (Puchheimer Jugendkammerorchester), vēsta pilsētas pašvaldības aktualitāšu portāls Jurmala.lv.

Orķestris dibināts 1993.gadā Pukheimā (apdzīvota vieta Minhenes rietumos) dibinājis Nīderlandes vijolnieks un diriģents Pēters Mihelsens (Peter Michielsen) un mūzikas pedagoģe Simone Burgere-Mihelsena (Simone Burger –Michielsen).

Tas ir stīgu orķestris ar aptuveni 30 dalībniekiem, kuru vidējais vecums ir 16 gadu. Daudzi orķestra mūziķi piedalījušies un ieguvuši balvas konkursā "Jugend Musiziert".

Orķestris koncertējis daudzās Eiropas valstīs un arī Japānā, kur 1998.gadā piedalījās starptautiskajā Kumamoto jauniešu mūzikas festivālā. Orķestris veiksmīgi piedalījies daudzos konkursos, piemēram, Eiropas jauniešu mūzikas festivālā Beļģijā ieguva pirmās balvas 2002. un 2007.gadā, arī pirmo vietu Vācijas orķestru konkursā 2004.gadā.

Tāpat 2007.gadā iegūta pirmā vieta starptautiskā jauniešu mūzikas festivālā Vīnē, Austrijā, 2002.gadā iegūta laikraksta "Süddeutsche Zeitung" divu gadu kultūras balva. Kopš 2005.gada Pukheimas jauniešu kamerorķestris iesaistās projektos ar Minhenes kamerorķestri.

2015.gada rudenī jauniešu kamerorķestris nodibināja savu izglītības institūciju Streicherakademie, kuras mērķis ir veicināt talantīgu jauniešu mērķtiecīgu virzību uz mūziķa karjeru.

Orķestra koncertprogrammā: P.Brants Koncerts do minorā; F.Mendelszons Stīgu oktets, pirmā daļa; J.S.Bahs Dubultkoncerts BWV 1060; P.Čaikovskis Elēģija; N.Rota Koncerts stīgām, pirmā un otrā daļa.

Ieeja uz koncertu par ziedojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)