Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē novembra nogalē uzstāsies džeza virtuozs Ārons Djēls

Rīga, 31.okt., LETA. Dzintaru koncertzālē 25.novembrī plkst.19 uzstāsies džeza virtuozs, pianists Ārons Djēls, aģentūru LETA informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Džeza mākslinieka pēdējā albumā "Space, Time, Continuum" dzirdams tenora saksofonista Benija Golsona un Djūka Elingtona orķestra bijušā audzēkņa, baritona saksofonista Džo Temperleja muzikālais sniegums. Tāpat ieraksta tapšanā iesaistījies bundzinieks Kvinsijs Deviss un basists Deivids Vongs. Lielākā daļa albuma sastāv no Djēla oriģinālajām kompozīcijām. Tituldziesma, kurā piedalās vokāliste Šarenē Veida, līdzautore ir Sesila Maklorina Salvante.

Djēls absolvējis Džuljarda mūzikas skolu, kur mācījās kopā ar tādiem džeza virtuoziem kā Keniju Barronu, Ēriku Rīdu un Oksanu Jablonskaju. "Viņa rūpīgi pārdomātās uzstāšanās, kopdarbi un kompozīcijas ir ievērības cienīgs spēks mūsdienu paaudzes džezā, aizsākot jaunas, atšķirīgas tradīcijas un ienesot svaigas meistarības vēsmas," sacīja Pučka.

Pēdējos gados Djēla svarīgākie uzdevumi saistīti ar džeza mūzikas direktora amatu "New Orleans Songbook" koncertsērijā Linkolna centrā un uzstāšanos Bruklinas Mūzikas akadēmijas Filipa Glāsa "Etudes" pirmizrādē Ņujorkā. Tāpat pianists sadarbojies ar Spānijas flamenko ģitāristu Dani Demoronu izrādē "Flamenco Meets Jazz", un devies ASV un Eiropas turnejā kopā ar "Grammy" balvai nominēto džeza dziedātāju Sesilu Maklorinu Salvanti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)