Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē šovasar norisināsies vairāk nekā 80 pasākumi

Rīga, 23.maijs, LETA. Jūrmalas Dzintaru koncertzālē šovasar norisināsies vairāk nekā 80 pasākumi, no kuriem pirmais būs būs veltīts Latvijas valsts simtgadei, aģentūru LETA informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Vasaras sezonas atklāšanas koncertā 2.jūnijā izskanēs Jāzepa Vītola skaņdarbs "Briljants" no svītas "Dārgakmeņi", kā arī krievu komponista Sergeja Rahmaņinova "Otrais klavierkoncerts" pianista Andreja Osokina izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends pasniegs īpašu dāvanu Latvijas valsts 100.jubilejā - mūsdienīgas latviešu tautasdziesmu aranžijas, kuras izpildīs arī dziedātājas Dināra Rudāne un Kristīne Prauliņa.

Pēc sezonas atklāšanas koncerta Dzintaru koncertzālē ieradīsies 160 talantīgāki operdziedātāji no visas pasaules, lai piedalītos starptautiskajā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa finālā, kas pirmo reizi Latvijā norisināsies no 5.jūnija līdz 10.jūnijam. Konkursantus vērtēs prestižāko pasaules opernamu direktori no Ņujorkas Metropolitēna, Berlīnes, Drēzdenes, Diseldorfas, Madrides, Hamburgas, Maskavas Lielā teātra, Londonas Karaliskā Koventgārdena, Keiptaunas, Hjūstonas un citiem opernamiem.

Kompānija "Art Forte" piedāvās četrus projektus, no kuriem galvenais būs 9.jūlija galā koncerts, kurā piedalīsies mecosoprāns Elīna Garanča, diriģents Karels Marks Šišons, soprāns Olga Peretjatko un tenors Dmitro Popovs. Dziedātāja Diāna Arbeņina ar grupu "Nočnije snaiperi" un altists Jurijs Bašmets ar Valsts simfonisko orķestri "Jaunā Krievija" uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps 12.jūnijā, dziedātāja Jeļena Vaenga savu solokoncertu sniegs 29.jūnijā, savukārt 10. jūlijā notiks gruzīnu etnodžeza mākslinieces Nino Katamadzes un grupas "Insight" uzstāšanās kopā ar Gruzijas Valsts dziesmu un deju ansambli "Rustavi".

Jūrmalā šovasar uzstāsies gan Krievijas mūzikas izpildītāji, gan Rietumu mūzikas leģendas. Krievijas grupā "A-Studio" 13.jūlijā Jūrmalā svinēs savu 30 gadu jubileju, 21.gadsimta muzikālais fenomens "Turecka koris" 18.augustā - savu 25.gadadienu, bet Itālijas grupā "Ricchi e Poveri" 19.augustā uzstāsies ar 50 gadu jubilejas konertu. Savukārt Grigorijs Ļeps 15.jūlijā savu dzimšanas dienu sagaidīs uz Dzintaru koncertzāles skatuves.

Publiku uzjautrinās arī divi humoristiskie pasākumi: Aleksandra Revas un Mihaila Galustjana uzstāšanās 5.augustā un Maksima Galkina koncerts 17.augustā. Arama Hačaturjana baleta "Spartaks" jauniestudējuma pirmizrāde skatītājiem tiks piedāvāta 14.jūlijā, savukārt 22.augustā ar šovu "Piano Magic Show" uzstāsies flīģeļu trio "Bel Suono". Ar solokoncertiem publiku priecēs Stass Mihailovs 24. augustā un Aleksandrs Maļiņins 29.augustā. Gados jaunākajai auditorijai sezonas programmā iekļauts Ukrainas dziedātājas Maksas Barskihas šovs 23.augustā un repera Timati koncerts 30.augustā.

Līdzās koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies arī vairāki ikgadējie festivāli - "Summertime - aicina Inese Galante", "Jūras Pērle", "Laima Rendez Vous Jūrmala 2018", un koncertu cikls "Baltijas muzikālās sezonas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)