Banner 980x90

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Sāras Makenzijas kvartets

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 14.maijā, plkst.19.00 ar vienīgo koncertu Latvijā, jaunā albuma "We Could Be Lovers" pasaules koncertturnejas ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies uzlecošās austrāliešu džeza zvaigznes Sāras Makenzijas kvartets.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka, vitāli dzīvīgs, dabisks muzicēšanas prieks un spodri bagātīgs mecosoprāns ir pianistes, dziedātājas un komponistes Sāras Makenzijas trumpji, kas pārsteidza arī ievērojamā džeza mūzikas festivāla Umbria Jazz Festival konkursa žūriju. Par aizrautīgo un nesamāksloto sniegumu Sāra Makenzija toreiz ieguva stipendiju studijām prestižajā Bērklija mūzikas koledžā Bostonā. "Viņa ir īsts mūzikas brīnums", kopīgi veidojot koncertus, atzina britu dziesminieks Džeimss Morisons. Uzreiz pēc studijām Ņujorkā sadarbības līgumu jaunajai mūziķei piedāvāja ietekmīgā franču producenta Žana Filipa Arāra paspārnē esošā ierakstu kompānija impulse!, un aizvadītā gada nogalē klajā nāca Makenzijas Eiropas debijas albums, kas viņas dzimtajā Austrālijā atzīts par 2015.gada labāko vokālā džeza ieskaņojumu. Jaunā albuma We Could Be Lovers pasaules koncertturtnejas ietvaros Sāra Makenzija dziedās arī Jūrmalā. Līdzās viņas oriģinālkompozīcijām albumā ieskaņoti arī džeza leģendu – Džordža Gēršvina, Betijas Kārteres, Kola Portera, Djūka Ellingtona, Džeroma Kerna, Henrija Mansīni un citu komponistu – džeza standarti.

Koncerts notiek ciklā Jūrmala Jazz, kura ietvaros Dzintaru koncertzāle piedāvā klausītājiem baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)