Banner 980x90

Festivāla "Gem Fest" rīkotāji turpmākos desmit gadus iznomās kādreizējās Slokas papīrfabrikas teritoriju

Rīga, 27.sept., LETA. Uzņēmums SIA "SlokaVo" uz desmit gadiem iznomājis kādreizējās Slokas papīrfabrikas teritoriju elektroniskās mūzikas festivāla "Gem Fest" rīkošanai, ceturtdien preses konferencē stāstīja festivāla dibinātājs Giorgijs Sigua.

Iznomātās teritorijas platība ir aptuveni 30 hektāri. Pērn "Gem Fest" Gruzijas kūrortpilsētā Anaklijā norisinājās 32 dienas, savukārt tā norisei Jūrmalā izvēlēts īsāks formāts - festivāls izskanēs no 12.jūlija līdz 14.jūlijam.

Sigua preses konferencē izteicās, ka tuvākajā laikā tiks izziņoti pirmie festivāla galvenie mākslinieki. Tāpat festivāla rīkotāji potenciālos apmeklētājus sola regulāri informēt par iznomātās teritorijas labiekārtošanas darbiem un citām aktivitātēm, kas tiks piedāvātas līdzās dīdžeju šoviem.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, "SlokaVo" 2016.gadā strādāja ar 300 eiro apgrozījumu un 68 028 eiro peļņu, savukārt pērn tas darbojās ar 19 260 eiro apgrozījumu un 43 000 eiro zaudējumiem. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vitālijs Olenijčuks, bet valdes līdzbiedri ir Valērijs Olenijčuks un Harijs Rozenšteins.

Kā ziņots, Jūrmalā, kādreizējā Slokas papīrfabrikas teritorijā, nākamā gada jūlijā norisināsies elektroniskās mūzikas festivāls "Gem Fest", kas līdz šim rīkots Gruzijas kūrortpilsētā Anaklijā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Konstantīns Ņedošivins.

Mūzikas festivāls izveidots pirms četriem gadiem, un kopš tā laika, pasākums ir bijis viens no apmeklētākajiem Kaukāzu reģionā. Pērn 32 dienu ilgo "Gem Fest" apmeklēja aptuveni 40 000 cilvēku.

Kopš "Gem Fest" dibināšanas to apmeklējuši vairāk nekā 1000 mākslinieki no visas pasaules. Festivālu papildinājušas arī vairāk nekā 50 mazumtirdzniecības vietas, tostarp kafejnīcas, bāri, veikali un restorāni.

Četru gadu laikā uz "Gem Fest" skatuvēm kāpuši tādi elektroniskās mūzikas mākslinieki kā Armins van Būrens, "Martin Garrix", Stīvs Aoki, dīdžeji "Solomun", "Axwell & Ingrosso", "Fedde Le Grand", "Luciano", "Dubfire", kā arī Vācijas elektroniskās mūzikas producents Pauls Kalkbrenners, grupa "Tale of Us" u.c.

Pašlaik festivāla rīkotāji kā pirmo nākamā gada galveno viesi izziņojuši Lī Grantu no Lielbritānijas, kurš ar elektroniskās mūzikas priekšnesumu veidošanu nodarbojas jau 20 gadus. Līdzās dīdžeju koncertiem festivāla apmeklētāji varēs apmeklēt filmu konkursus, piedalīties vairāk nekā 20 dažādas sporta spēles, kā arī mūzikas producentu vadībā gūt zināšanas vairākās meistarklasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)