Banner 980x90

Francijas institūts Latvijā turpmāk valodas kursus piedāvās arī Jūrmalā

Rīga, 29.aug., LETA. Francijas institūts Latvijā (FI) turpmāk valodas kursus piedāvās arī Pumpuru vidusskolā Jūrmalā, informējot par institūta 20 gadu jubilejas aktualitātēm, sacīja FI Valodas kursu nodaļas administratīvā un komercdarbības koordinatore Agnese Kasparova.

Kasparova preses konferencē norādīja, ka Latvijā ir daudz interesentu, kuri vēlas apgūt franču valodu dažādos līmeņos, tomēr nodarbības Rīgā ne vienmēr visiem ir pieejamas. Šī iemesla dēļ FI jau rudenī piedāvās apgūt franču valodu arī Pumpuru vidusskolā Jūrmalā.

Tāpat institūts turpmāk piedāvās apgūt franču valodu arī tiešsaistē. "Tas būs veids, kā sasniegt tālu esošus cilvēkus un tos, kuri fiziski nevar līdz mums nokļūt. Ir cilvēki, kuri pie mums uz Rīgu katru nedēļu brauc pat no Daugavpils, tomēr ne visiem tas ir iespējams," skaidroja institūta pārstāve.

Viņa uzsvēra, ka institūta kursu piedāvājumā ir vērojama renesanse, proti, to piedāvājums kļūst arvien plašāks un pieejamāks, neatkarīgi no tā, cik nopietni cilvēki vēlas apgūt franču valodu - padziļināti, vai tikai pamata līmenī. FI ar dažādiem jautājumiem par studijām Francijā vēršas arvien vairāk studentu un viņu vecāku, un tieši FI ir Latvijā vienīgā vieta, kur iespējams kārtot franču valodas eksāmenus, tādējādi iegūstot diplomu, kas apliecina franču valodas zināšanas un nepieciešams studijām Francijā.

"Institūtā ir pieejami dažāda līmeņa kursi un par dažādām tēmām, tādēļ katram iespējams atrast sev piemērotāko kursu. Iesējams apgūt franču valodu darbam, profesionālo saraksti, darba darījumu valodu, juridisko franču valodu un citus kursus. Ir arī dažādas nodarbības bērniem, un tieši bērni ir tā publika, ko institūtā sastopam visvairāk," norādīja Kasparova.

Savukārt FI Latvijā direktors Žils Bonviāls klātesošajiem atklāja, ka institūts ilgi apsvēris jaunus veidus, kā attīstīties un piesaistīt jaunus interesentus, un tikušas pārskatītas arī institūta darba metodes un piedāvājums, kā arī izveidota jauna vizuālā identitāte. Viņš uzsvēra, ka franču valoda ir ceturtā populārākā svešvaloda, ko Latvijā apgūst skolēni, un tās apgūšana dod piekļuvi Francijas kultūrai, sniedz iespējas, lai strādātu un studētu Francijā. Daudzi to apgūst arī tādēļ, ka vēlos ceļot, teica Bonviāls.

Viņš arī norādīja, ka gaidāmi vairāki jauni kultūras projekti un starptautiski pasākumi, kuros iesaistītes FI. Septembrī gaidāma "Baltā nakts", novembrī plānots pasākums "Jauno tehnoloģiju novembris", ber janvārī tiks rīkota "Ideju nakts" - pasākums, kas pulcēs interesentus, lai aprunātos un debatētu par dažādām tēmām. Savukārt martā norisināsies jau ikgadējās Frankofonijas dienas, kā arī Francijas garšas nedēļa, bet maijā gaidāma Eiropas muzeju nakts.

"Cītīgi tiek strādāts arī pie nākamā gada programmas, jo Latvijai tas būs ļoti nozīmīgs gads. Esam gandarīti par to, ka Latvijai ar saviem kaimiņiem, Igauniju un Lietuvu, būs iespēja Parīzē izvietot izstādi "Simbolisms Baltijas valstu mākslā". Ņemot vērā to, ka Parīze ir ļoti daudzu tūristu galvenais galamērķis, tā būs lieliska iespēja Latvijas mākslai sastapt tūristus no visas pasaules," prieku pauda Bonviāls.

Tāpat plānoti arī vairāki regulārie pasākumi, tostarp Trešdienas pasaku pēcpusdiena, Direktora viesis un Franču vakari, savukārt vēl viens jaunums ir FI digitālā bibliotēka, kur franču valodā pieejami tūkstošiem dokumentu, grāmatu, filmu, preses izdevumu un citu materiālu.

Institūts aicina interesentus arī uz rudenī plānotajiem pasākumiem, proti, franču keramiķes Anni Bušī izstādi Lūznavas muižā 10.septembrī, Simfoniju "Turangalila" Lielajā ģildē 29.septembrī, Katrīnas Denēvas filmu ciklu no 5.oktobra līdz 8.oktobrim "Kino Suns" un citiem pasākumiem.

Institūta galvenais uzdevums ir palīdzēt iedzīvotājiem iepazīt un popularizēt franču kultūru, attīstīt Francijas sadarbību ar Latviju augstākajā izglītībā un zinātnē, vienlaikus piedāvājot atklāt pasaules frankofonās kultūras dažādību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)