Banner 980x90

Gaidāmajā Hansa Gabora Belvederes vokālistu konkursa finālā Jūrmalā uzstāsies 160 jaunie dziedātāji

Rīga, 13.febr., LETA. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes vokālistu konkursa finālā Dzintaru koncertzālē no 3.jūnija līdz 10.jūnijam piedalīsies 160 jaunie dziedātāji, aģentūru LETA informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Viņš skaidroja, ka līdz 2013.gadam vokālistu konkursa fināls norisinājās Vīnē. Pēcāk, 2013.gadā, konkursa fināls norisinājās Amsterdamā, 2014. gadā Diseldorfā, 2015.gadā vēlreiz Amsterdamā, 2016.gadā Keiptaunā, 2017.gadā Maskavā, bet šogad konkurss pirmo reizi norisināsies Latvijā, Dzintaru koncertzālē, un tā ir pirmā reize ne tikai Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā.

"Konkurss ir izšķirošs notikums jauno operdziedātāju karjerā visā pasaulē, jo, piedaloties konkursā, viņi iegūst ne tikai naudas balvas, bet arī pastāvīgus sadarbības piedāvājumus. Iepriekšējo dalībnieku un laureātu vidū ir tādas operzvaigznes kā Elīna Garanča, Andžela Georgiū, Ildiko Raimondi, Irina Samoilova, un Staņislavs Švecs," norādīja Pučka.

Vīnes kameroperas dibinātāja un ilggadējā vadītāja Hansa Gabora (1924-1994) vārdā nosauktais jauno vokālistu konkurss pirmoreiz norisinājās 1982.gadā. Gabors jau no karjeras pirmsākumiem iesaistījās jaunu talantīgu dziedātāju atklāšanā un popularizēšanā, un tieši viņš savulaik ierosināja rīkot konkursu jeb "jauno vokālistu biržu" bez stingri akadēmiskas ievirzes, kurā dziedātāju talantu un briedumu vērtētu nevis akadēmiskie vokālie pedagogi, bet operu un festivālu vadītāji, mūzikas popularizētāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)