Banner 980x90

Gaidāms leģendārās grupas "Mashina Vremeni" koncerts Dzintaru koncertzālē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
25.jūlijā plkst.20.00 Dzintaru koncertzālē (Тuraidas ielā 1) notiks Krievijas kulta grupas "Mashina Vremeni" (Машина времени) koncerts. Programmu "Pasaulē valda mīlestība" veido visi iemīļotie un nemirstīgie apvienības hīti un dziesmas no viņu jaunākā studijas albuma "Jūs" (Вы), kurš iznāca šā gada maijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja koncerta rīkotāji, vairākas kompozīcijas no tā Latvijas klausītāji dzirdēs pirmo reizi. Tāpat Jūrmalā izskanēs klasiskie hīti, kas radīti 47 gadu garās grupas pastāvēšanas vēsturē un bez kuriem nav iedomājams neviens grupas koncerts: no "Marionetki" (Марионетки/Marionetes) līdz "Uletai" (Улетай/Aizlido), no "Povorot" (Поворот/Pagrieziens) līdz "Izmenchivij mir" (изменчивый мир/Mainīgā pasaule) – koncerts būs solās būt vērienīgs.

Koncertā piedalīsies "Mashina Vremeni" zelta sastāvs – grupas dalībnieku kodols palicis nemainīgs. Jau vairāk nekā 35 gadus kopā ar kolektīva dibinātāju Andreju Makarēviču muzicē basģitārists, vokālists un komponists Aleksandrs Kutikovs un bundzinieks Valērijs Jefremovs. Jūrmalas koncertā viņiem pievienosies Aleksandrs Ditkovskis (trompete, perkusijas, bekvokāls). Pietiekami ilgu laiku grupas rindās darbojas arī taustiņinstrumentālists Andrejs Deržavins, kurš "Mashina Vremeni" muzicē kopš 2000.gada. Par visneilgāko laiku leģendārā kolektīva rindās muzicējušo var uzskatīt ģitāristu Igoru Homiču, kurš 2012.gadā tajā nomainīja Jevgēņiju Marguli.

"Ļoti priecājos, ka mūs klausās visdažādākie cilvēki – jau otrajā un trešajā paaudzē, tostarp mūsu pirmo klausītāju un cienītāju bērni un mazbērni," saka grupas līderis Andrejs Makarēvičs. "Mēs paši gūstam gandarījumu, atskaņojot kā savas vecās, tā jaunās dziesmas, bet klausītājiem, īpaši gados jaunajiem tas viss bieži ir absolūts atklājums. Mūsu koncertos vienmēr valda pozitīva atmosfēra. Labestība, sirds siltums, bērni ir iekārtojušies uz vecāku pleciem, visi priecājas, gluži kā svinot mīlestību. Mani bezgalīgi priecē, ka mūs tas viss pavada."

Krievijas roka leģendas popularitātes zenītā atrodas jau piekto desmitgadi – 27.maijā grupa atzīmēs 47 gadu radošās darbības jubileju. Tā ir ļoti augsta latiņa, ko izdodas sasniegt tikai retajiem. Andreja Makarēviča un viņa komandas radītās kompozīcijas gadu no gada nezaudē savu kvalitatīvo skanējumu, kas ir viena no augstas meistarības pazīmēm. Grupas "Mashina Vremeni" radošais mantojums jau tagad sastāv no vairāk nekā 600 dziesmām, 23 studijas un 10 koncertierakstiem, dalības neskaitāmos mūzikas festivālos un desmitiem mūzikas balvu un godalgu.

Biļetes uz koncertu jau var iegādāties "Biļešu serviss" kasēs, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā un internetā http://www.bilesuserviss.lv/rus/bileti/grupas-masina-vremeni-koncerts-pasaule-valda-milestiba-koncert-gruppy-mashina-vremeni-mirom-pravit-ljubov-189703/.

Informācija Facebook – https://www.facebook.com/events/787900887977973/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)