Banner 980x90

Glezniecības konkursizstādes "Marina 2017" balvas ieguvušas Madara Neikena un Anete Kalniņa

Rīga, 24.jūl., LETA. Glezniecības konkursizstādes "Marina 2017" balvas ieguvušas mākslinieces Madara Neikena un Anete Kalniņa, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Neikena konkursā saņēma galveno balvu profesionālu mākslinieku kategorijā, bet Kalniņa tika apbalvota kategorijā "Mākslas students". Viņai tiks sniegta iespēja 2018.gadā rīkot personālizstādi Jūrmalas pilsētas muzejā.

Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņu žūrija savu balvu piešķīra Zaimam Durulumanam no Mailaizijas, kurš bija ieradies uz izstādes atklāšanu. Viņš saņēma arī balvu "Marīnas magnēts", jo sociālajā vietnē "Facebook" mākslinieka darbi bija piesaistījuši vislielāko uzmanību.

Latvijas Mākslinieku savienības atzinība tika Neikenai, bet Jūrmalas pilsētas muzeja balvas - Lietuvas māksliniecei Giedrei Riškūtei un pašmāju gleznotājai Annai Pommerei. Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļa vadītāja Agnese Miltiņa pasniedza balvu māksliniecei Baibai Māzerei par darbu "Saules bērni".

Balvu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas pilsētas muzejs, Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība, Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Vizuālo mākslu žurnāls "Studija" un Latvijas Mākslinieku savienība.

Kā ziņots, Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma Starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles "Marina'2017" centrālā konkursizstāde, kurā piedalās 70 mākslinieki no 10 pasaules valstīm ar vairāk nekā simt darbiem.

Izstādē apskatāmi dažādu autoru darbi - no vecmeistariem, kas strādā pārliecinošā klasiskā reālisma manierē, līdz mākslas studentiem un jau atzinību guvušiem jaunajiem māksliniekiem. Izstādē piedalās Jūrmalas mākslinieki Olita Gulbe, Andrejs Ģērmanis, Jānis Jēkabsons, Maira Veisbārde, Benno Tālivalds un citi. Talsu mākslinieku grupu pārstāv Andris Biezbārdis un Guna Millersone, izstādē būs redzamas arī jauno gleznotāju Annas Laicānes, Madaras Neikenas gleznas, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu interpretācijas par jūras tēmu. Darbus atsūtījuši viesmākslinieki no Brazīlijas, Honkongas, Malaizijas, Vācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)