Banner 980x90

Iebūvējamā trauku mazgājamā mašīna – kura labāka?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trauku mazgājamā mašīna ir lielisks palīgs ikvienā mājā. Visvairāk cilvēki to novērtē situācijās, kad nepieciešams mājās uzņemt ciemiņus, kā rezultātā parādās ļoti daudz netīro trauku. Protams, lai iegādātos pašu piemērotāko trauku mazgājamo mašīnu ir ļoti svarīgi nekļūdīgi izvēlēties piemērotāko ierīci tieši tavai virtuvei, lai vēlāk nevajadzētu nožēlot veikto izvēli. 

Šajā rakstā esam apkopojuši noderīgākos padomus, kas ļaus pieņemt pareizo lēmumu, izvēloties piemērotāko trauku mazgājamo mašīnu no https://220.lv/lv/tv-un-sadzives-tehnika/liela-sadzives-tehnika-virtuvei/trauku-mazgajamas-masinas

Ekonomiskais variants
Bieži vien tiek uzskatīts, ka trauku mazgājamās mašīnas patērē lielu daudzumu ūdens, tāpēc iegādāties šādu ierīci nav pats izdevīgākais variants. Tomēr patiesība ir tāda, ka trauku mazgājamā mašīna patērē tikpat daudz ūdens, cik tu patērē traukus mazgājot ar rokām. Un, protams, iegādājoties trauku mazgājamo mašīnu tu iegūsi daudz tīrākus traukus nekā tad, ja tos mazgātu ar rokām. Tāpat trauku mazgājamā mašīna virtuvē izskatās ļoti gaumīgi, kā arī aizņem maz vietas, tāpēc noteikti lieliski iederēsies ikvienā interjerā. 

Cik trauku paredzēts mazgāt
Iegādājoties trauku mazgājamo mašīnu, protams, ir ļoti svarīgi ņemt vērā arī to, cik daudz trauku komplektu ir paredzēts mazgāt. Viens trauku komplekts sastāv no viena liela un viena dziļa trauka, vienas apakštases un tases vai glāzes, vienas dakšiņas, viena naža un divām karotēm. Attiecīgi, ja ģimenē ir vairāk cilvēku, tad būs nepieciešams mazgāt vairākus trauku komplektus. Ja ģimenē ir četri cilvēki, tad noteikti vērts iegādāties trauku mazgājamo mašīnu ar 8-10 trauku komplektu ietilpību, jo tad nebūs jāsatraucas, ka nevarēsi izmazgāt vienā reizē visus traukus. Savukārt, ja dzīvo divatā ar kādu, tad pietiks ar trauku mazgājamo mašīnu, kura paredzēta 4 komplektiem. 

Klusa trauku mazgājamā mašīna
Iegādājoties jaunu trauku mazgājamo mašīnu neviens noteikti nevēlas iegādāties tādu ierīci, kas izdod nepatīkamu skaņu un vibrāciju, kas traucē ne tikai tev, bet arī kaimiņiem. Ir vērts iegādāties tādas trauku mazgājamās mašīnas, kurām ir iebūvēta funkcija "Silent System". 

Cik ātri mazgā traukus
Izvēloties labāko trauku mazgājamo mašīnu noteikti ir vērts arī aplūkot to, cik ātri un kvalitatīvi konkrētais modelis spēj mazgāt netīros traukus. Ja trauku mazgājamā mašīna ir aprīkota ar režīmu "ātrā mazgāšana", tad varēsi būt pārliecināts, ka 30 minūšu laikā trauku mazgājamā mašīna spēs tikt galā ar vairākiem netīriem trauku komplektiem. 

Ja ir režīms "intensīvā mazgāšana", tad 70 grādu temperatūrā trauku mazgājamā mašīna spēs nomazgāt par ļoti netīrus traukus. Savukārt, ja ir trauki, kuri prasa saudzīgu kopšanu, ir vērts iegādāties trauku mazgājamo mašīnu, kas atbalsta delikātu mazgāšanu. 

Ģimenes drošība
Ja ģimenē ir mazi bērni, tad, protams, ļoti svarīgi ir padomāt arī par viņu drošību. Noteikti nepieciešams iegādāties tādu trauku mazgājamo mašīnu, kas atbalsta durtiņu bloķēšanas sistēmu, tādā veidā bērns nevarēs atvērt trauku mazgājamās mašīnas durvis. Tas pasargās gan pašus bērnus, gan arī kaimiņus no plūdiem, kas varētu rasties nepieskatīta bērna dēļ. 

Noteikti ņem vērā
Meklējot piemērotāko trauku mazgājamo mašīnu ir ļoti svarīgi jau pašā sākumā saprast, cik daudz brīvas vietas ir tavā virtuvē, ko varēsi atvēlēt, lai novietotu trauku mazgājamo mašīnu. Ir nepieciešams zināt precīzus izmērus, lai, iegādājoties trauku mazgājamo mašīnu vēlāk nebūtu pārsteigumi, ka tā ir pārāk liela un neietilpst tavā virtuvē. Tāpat ir nepieciešams arī saprast, cik daudz trauku komplektus tu vēlēsies ikdienā mazgāt, jo arī no tā ir atkarīgs tas, kuru trauku mazgājamo mašīnu vislabāk iegādāties.

Pievērs uzmanību arī tam, kurā diennakts laikā tu esi pieradis mazgāt traukus, jo tādā veidā varēsi saprast, cik klusu trauku mazgājamo mašīnu nepieciešams iegādāties. Un, protams, ņem vērā, lai tā būtu aprīkota ar visām funkcijām, kuras tev ikdienā ir nepieciešamas – intensīvā mazgāšana, trauku dezinfekcija, kā arī citas svarīgas programmas, kuras nepieciešamas ikvienai ģimenei. 

Jo vairāk dažādu funkciju būs konkrētai trauku mazgājamai mašīnai, jo dārgāka tā būs, tāpēc ļoti rūpīgi nepieciešams saprast, kuras no funkcijām tev patiešām ir vajadzīgas un kuras izmantosi ikdienā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)