Banner 980x90

IIZI – vieta, kur atrast labākos OCTA piedāvājumus!

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Tuvojoties tumšajam gada laikam, arī drošība uz ceļa kļūst par aktuālu tēmu. Negadījumi uz ielām kļūst arvien biežāki, tādēļ ir svarīgi padomāt par automašīnas apdrošināšanu. Ja Tev pieder auto, Tu noteikti zini OCTA! Apdrošināšanas brokeris IIZI jau daudzus gadus konsultē klientus un apkopo tieši viņiem izdevīgākos OCTA piedāvājumus – Tev tikai jāienāk mājaslapā https://www.iizi.lv/octa un jāizvēlas sava apdrošināšana. Tomēr, pirms dodies iegādāties polisi, iepazīsties ar IIZI sagatavoto informāciju un uzzini, kā būt drošam uz ielas un kā OCTA var Tevi pasargāt!

Pārliecinies, ka arī Tavi bērni zina par drošību uz ielas
Katru reizi, izejot uz ielas, pat tikai lai tiktu līdz piemājas veikalam, Tu kļūsti par pilnvērtīgu satiksmes dalībnieku. Kā pārliecināties, ka Tu un Tava ģimene ir drošībā? Diemžēl negadījumus paredzēt nevar, taču Tu vari pārliecināties, ka esot uz ielas neradi liekas riska situācijas. 

Par drošību uz ielas ir īpaši svarīgi domāt tieši tumšajā laikā, tādēļ IIZI atgādina:
pārbaudi, vai Tev pie apģērba vienmēr ir atstarotājs. Sākot skolas un pulciņu gaitas, arī Tavi bērni bieži pārvietosies pa tumšo diennakts laiku, kas ziemas periodā sākas jau pēcpusdienā. Vislabāk ir piestiprināt vienu atstarotāju priekšā un vienu aizmugurē vai, piemēram, uz abām bērna jakas piedurknēm un mugursomas. Atceries, ka velobraucējiem ir nepieciešami vēl vairāki speciāli atstarotāji uz velosipēda;
ej pāri ielai tikai tam speciāli piemērotās vai labi apgaismotās vietās. Atceries, ka automašīnu gaismas var nebūt pietiekams apgaismojums, lai Tu tiktu laikus pamanīts;
rēķinies, ka autovadītājs var Tevi neredzēt pat tad, ja Tu redzi viņu. Kad autovadītājs nonāk gājēja lomā, arī viņš viegli aizmirst, kā pasaule izskatās no mašīnas loga – mēģini atcerēties, ka Tu kā gājējs esi grūti pamanāms pat dienas gaismā, tādēļ centies pēc iespējas izvairīties no saskarsmes ar automašīnām.

Rudenī un ziemā, kad ir ne tikai tumšs, bet arī ielas kļūst slidenas, satiksmes negadījumi notiek daudz biežāk. Tādēļ ir tik parocīgi, ka katram transportlīdzekļa īpašniekam ir iegādāta OCTA apdrošināšana – arī notiekot negadījumam, tā sekas tiek novērstas bez liekiem izdevumiem. Lasi tālāk un uzzini, ko iekļauj šī apdrošināšana un kā tā var palīdzēt arī Tev!
Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com


OCTA – obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana
Autovadītāji, motociklisti, riteņbraucēji un arī gājēji – mēs visi kopā veidojam pilsētas satiksmi un katrs esam atbildīgs par savu rīcību uz ielas. Tomēr jāatceras, ka katra satiksmes dalībnieka drošība ir atkarīga arī no citu lēmumiem. Ātrajā braukšanas tempā vislielāko risku un bojājumus var radīt tieši automašīnas, tādēļ katram transportlīdzekļa vadītājam obligāti ir jāiegādājas OCTA apdrošināšana, ko var izdarīt IIZI mājaslapā. Vai Tu zini, kādēļ OCTA polise ir tik svarīga?

Esi drošs par savas rīcības sekām!
OCTA apdrošināšana ļauj Tev būt mierīgam par gadījumiem, kad esi netīšām radījis bojājumus citiem satiksmes dalībniekiem. Tas nozīmē, ka pēc sadursmes atlīdzību cietušajiem izmaksā Tava apdrošināšana. Ienākot IIZI mājaslapā, Tu varēsi iegūt visu nepieciešamo informāciju par OCTA apdrošināšanu, kā arī par atlīdzības izmaksas kārtību. Ja noticis negadījums, turpat mājaslapā vari nosūtīt arī atlīdzības pieteikumu, ko pēc tam izskatīs apdrošināšanas speciālisti.

Avārijas gadījumā cietušajam atlīdzību sniedz gan par veselībai, gan mantai radītajiem bojājumiem:
• personai radīto zaudējumu atlīdzība var sasniegt 5 000 000 eiro un var iekļaut izmaksas par medicīnas pakalpojumiem, darba nespēju, invaliditāti, kā arī morālajiem zaudējumiem;
• mantai radīto bojājumu atlīdzība sniedzas līdz 1 000 000 eiro par katru gadījumu, kas domāts cietušā bojātās mantas labošanai.

Kā jau tika minēts, OCTA apdrošināšana ir obligāta katram transportlīdzekļa īpašniekam – bez tās Tu nedrīksti atrasties uz ceļa Eiropas Savienības, kā arī Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs. Tomēr, katru reizi ievadot tos pašus datus, Tavas polises cena var mainīties. No kā tas ir atkarīgs?

Katrs apdrošinātājs pats nosaka un maina savu OCTA polises cenu
Automašīnas īpašnieka apdrošināšana ir ik pa laikam jāatjauno – tās darbības termiņu var izvēlēties no trīs līdz 12 mēnešiem. Jāņem vērā, ka katra termiņa beigās, ievadot savus datus OCTA kalkulatorā, Tev piedāvātā cena mainīsies. Kādēļ tā?

OCTA polises cena ir atkarīga no vairākiem kritērijiem, piemēram:
• transportlīdzekļa reģistrācijas vietas;
• īpašnieka juridiskā statusa;
• pilnas transportlīdzekļa masas;
• transportlīdzekļa izmantošanas mērķa;
• transportlīdzekļa veida;
• bonus - malus klases piemaksas vai atlaides (šī klase norāda, cik liela ir Tava braukšanas pieredze un vai agrāk esi iekļuvis satiksmes negadījumos);
• polises darbības termiņa.

Tā kā OCTA apdrošināšanas cenai ir tik daudz kritēriju, ir sarežģīti zināt, kur tieši atrast izdevīgāko piedāvājumu. Šādā situācijā var lieti noderēt apdrošināšanas brokeris, kura mājaslapā iespējams redzēt cenu un piedāvājumu salīdzinājumu. Iepazīsties ar IIZI un vairs neuztraucies par OCTA iegādi!

Nedaudz par IIZI
Vai Tu esi pārliecināts, ka Tev esošā automašīnas apdrošināšana ir izdevīgākais un Tavai situācijai piemērotākais variants? Nākamreiz iegādājoties OCTA, noskaidro, vai izvēlies atbilstošāko polisi!

Kā IIZI var noteikt, kura polise ir Tev izdevīga?
IIZI mājaslapā ir apkopoti daudzu un dažādu apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju piedāvājumi, tādēļ IIZI var piemeklēt katram klientam labāko. 

Apdrošināšanas iegāde pie IIZI ir ērta un viegli saprotama:
• mājaslapā  atradīsi OCTA apdrošināšanas cenas kalkulatoru;
• ievadi prasīto informāciju;
• iegūsti pārskatu ar apdrošināšanas piedāvājumiem;
• izvēlies sev izdevīgāko, apmaksā to internetā un saņem polisi savā e-pastā!

IIZI – apdrošināšanas brokeris, kurš rūpējas par savu klientu ērtībām
Iegādājoties autovadītāja civiltiesisko apdrošināšanu un kļūstot par IIZI klientu, Tevi sagaida vairākas priekšrocības:
• Tev vairs nebūs jāuztraucas par termiņa nokavēšanu – IIZI Tev nosūtīs ziņu par polises termiņa beigu tuvošanos, lai Tu jau laicīgi varētu iegādāties jaunu apdrošināšanu;
• OCTA polises atjaunošana prasīs vien pāris minūtes – Tev atliks norādīt savus datus un izvēlēties polises atjaunošanu, un tā jau būs Tavā e-pasta kastītē;
• ja Tev ir radušies jautājumi par apdrošināšanas polises iegādi vai atlīdzības pietikšanu, palīdzību vari meklēt pie IIZI klientu konsultantiem, kurus ērti vari sasniegt IIZ mājaslapā!

Pat paši uzmanīgākie satiksmes dalībnieki nevar paredzēt citu braucēju un gājēju rīcību. Rudenī un ziemā, kad satiksmi vēl apgrūtina laikapstākļi un tumšās dienas daļas, būt drošam uz ceļiem ir vēl grūtāk. Tādēļ ienāc IIZI mājaslapā, iegādājies savu OCTA polisi un esi atbildīgs autovadītājs!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)