Banner 980x90

Jūrmalā 18.novembrī tradicionāli notiks akcija "Gaismas ceļš" un svētkiem veltīts koncerts

Rīga, 14.nov., LETA. Atzīmējot Latvijas valsts 100.gadadienu, 18.novembrī iedzīvotāji tiek aicināti iesaistīties akcijā, kuras mērķis ir vairāk nekā 20 kilometru garumā cauri Jūrmalas pilsētai izveidot no svecēm veidotu maršrutu, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Zanda Krastiņa.

Tradicionālās akcijas mērķis ir cauri visai pilsētai - no Lielupes tilta (sākot no Viestura ielas) līdz pat Ķemeriem - vairāk nekā 20 kilometru garumā gar pilsētas galvenās ielas malu iedegt vairāk nekā 8500 sveču. Gaismas ceļa veidošanā aicināti piedalīties Jūrmalas pilsētas izglītības iestāžu audzēkņi, jūrmalnieki un pilsētas viesi.

Savu svecīti Gaismas ceļam pievienot ikviens tiek aicināts no plkst.15.30.

Šogad Jūrmalas iedzīvotāji, uzņēmēji un pilsētas viesi aicināti garāko Gaismas ceļu kuplināt ar svecīšu iedegšanu arī Jūrmalas centrālajā gājēju ielā - Jomas ielā. Aptuveni 1,1 kilometru garajā gājēju ielā sveces tiks iedegtas no plkst.16.

Krastiņa informē, ka 18.novembra vakarā Raiņa ielā, pie Kauguru kultūras nama, notiks Latvijas 100.gadadienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies solisti Ginta Krievkalna, Nauris Puntulis un Roberts Memmēns, Jūrmalas apvienotais koris, Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" un "MC Orķestris".

Svētku kulminācijā paredzēta lielizmēra svētku torte septiņos stāvos un krāšņa svētku uguņošana.

Vakara noslēgumā spēlēs "MC Orķestris", pūtēju kvartets "Jocker Horns" un dziedās Adrians Kukuvass, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Karīna Tropa un Alise Kante.

Ideja par gājēju sveču ceļa izveidošanu Jomas ielā ir Jūrmalas uzņēmēju - galerijas "Korso" - iniciatīva, sveicot Latviju svētkos. Akcija aizsākta 2002.gadā, kad, turpinot svecīšu iedegšanu Lāčplēša dienā, jūrmalnieki iedegtās sveces novietoja Raiņa ielas garumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)