Banner 980x90

Jūrmalā aicina bez maksas noteikt holesterīna un cukura līmeni

Foto: Jurmala24.lv
Foto: Jurmala24.lv

Sociālais projekts "Diabēta skola" popularizē sabiedrībā veselīga dzīvesveida nozīmi. Šī projekta mērķis ir informēt Latvijas iedzīvotājus par to, kā izvairīties no saslimšanas ar II tipa diabētu, kā arī jau esošos hroniskos pacientus informēt, kā ikdienā atvieglot slimības norisi.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārstāvji, projekta ietvaros Jūrmalas "Euroaptiekās" katrs interesents bez maksas varēs noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs, saņemt konsultāciju par diabēta risku pie īpaši izglītotiem farmaceitiem.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs 22 "Euroaptiekāss" "Diabēta skolas" informatīvās kampaņas ietvaros novembra mēnesī tiks uzrunāts, lai pievērstu uzmanību tam, kā dzīvot veselīgi: ikdienā kustēties pietiekami bieži un aktīvi, lietot veselīgu uzturu, tādējādi izvairoties no II tipa diabēta. "Diabēta skolas" ietvaros ir izdoti diabēta pacientiem nozīmīgi izglītojoši materiāli, kurus bez maksas varēs saņemt visās "Euroaptiekās".

Turpmākai paškontroles mērījumu veikšanai diabēta pacientiem būs pieejami arī bezmaksas aparāti cukura līmeņa asinīs noteikšanai, tāpat aptiekas klāstā būs dažādas pacientiem ar diabētu nepieciešamas preces, izvietotas speciālos, īpaši pamanāmos plauktos.

"Diabēta skola" (līdzās "Sirds veselības skolai") ir jau otrā sociāli orientētu pasākumu kopa, ko šogad rīko "Euroaptiekās". Pasākumi notiek "Euroaptiekas" lielprojekta "Veselīga dzīvesveida skola" ietvaros. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)