Banner 980x90

Jūrmalā atjaunota Mellužu estrāde

Rīga, 17.jūn., LETA. Jūrmalā atjaunots vēsturiskā Mellužu parka estrādes komplekss un gliemežvāka formas brīvdabas koncertestrāde, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domē.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība estrādes atjaunošanai piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Atjaunošana un pārbūve sākta 2018.gadā. Estrādes kompleksa restaurācijas kopējās izmaksas ir 2,17 miljoni eiro, no tiem 1,4 miljoni eiro - ERAF līdzfinansējums.

Mellužu estrādes kompleksa restaurācijas būvdarbi ir veikti ERAF līdzfinansētā projekta "Jaunu dabas un kultūras tūrisma pakalpojumu radīšana Rīgas jūras līča rietumu piekrastē", kas tiek īstenots sadarbībā ar Engures, Mērsraga un Rojas novada pašvaldību. Projekta kopējas izmaksas ir 7 022 935,93 eiro, to tām ERAF līdzfinansējums ir 2 948 460 eiro un valsts budžeta dotācija pašvaldībām - 836 454,54 eiro.

Pēc arhitektu biroja "Jaunromāns un Ābele" izstrādātā projekta būvdarbus veica SIA "Rere meistari", bet autoruzraudzību veica SIA "Forma 2".

Mellužu brīvdabas estrāde ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā ir viena no divām akustiskajām koka gliemežnīcas formas estrādēm visā Baltijas reģionā, kas saglabājusies kopš pagājušā gadsimta līdz mūsu dienām. Otra atrodas Igaunijā, Sāmsalā, Kuresārē.

Mellužu parkā atjaunotas estrādes kompleksa būves un labiekārtota parka teritorija. Sākotnējā izskatā ir atjaunota koka estrādes būve. Saglabājot tās oriģinālo veidolu, restaurētas koka detaļas, bojātās ir aizstātas ar analogām jaunām. Skatītāju sēdvietu izvietojums ir veidots atbilstīgi vēsturiskajam koncertdārza iekārtojumam, kopumā izveidotas 625 sēdvietas. Pie estrādes ēkas ir atjaunotas vēsturiskās vīteņaugu sienas un uzstādīti karogu masti.

Estrādes kompleksā ietilpst arī bārs jeb Piena paviljons - veco ēku sliktā tehniskā stāvokļa dēļ nācās nojaukt un tās vietā, ņemot par pamatu paviljona vēsturisko veidolu, ir uzcelta jauna ēka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)