Banner 980x90

Jūrmalā atklās starptautisko mūzikas festivālu "Summertime - ielūdz Inese Galante"

Rīga, 9.aug., LETA. Dzintaru koncertzālē šodien plkst.20 notiks 13.starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime - ielūdz Inese Galante" atklāšanas pasākums, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Šogad par festivāla atklāšanas vakara devīzi kļūs frāze "Viva amor", kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "Lai dzīvo mīlestība". Pasākumā uzstāsies basbaritons Egīls Siliņš, izcilais kontrtenors Sergejs Jēgers, pianisti Reinis Zariņš un Andrejs Osokins, kā arī festivāla patronese Inese Galante.

Šo muzikālo svētku neatņemama daļa ir festivāla orķestris, kuru vadīs diriģents Ekharts Viciks no Vācijas.

Šovasar uz festivāla skatuves izskanēs ne tikai klasiskā mūzika, bet arī džezs, itāļu un klezmeru mūzika, kā arī etniskie motīvi apvienojumā ar "ņūdžezu". Tradicionāli visos koncertos piedalīsies konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti.

Savukārt plkst.18 Jūrmalas restorānā Maestro notiks preses konference, kurā piedalīsies Galante, Siliņš, Jēgers, Osokins, Viciks, pieanists Daniils Krāmers no Krievijas un vijolniece Anna Marija no Madrides.

Festivāls jūrmalā norisināsies līdz 13.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)