Banner 980x90

Jūrmalā - augstākā saslimstība ar gripu

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktā gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa dati liecina, ka aizvadītajā nedēļā gripas aktivitātes samazināšanās tendence saglabājās. Vidējā gripas intensitāte bija 89,3 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Monitoringā iekļautajās ambulatorajās iestādēs (informāciju sniegušas 67 ģimenes ārsta prakses) reģistrēti 96 klīniskie gripas gadījumi, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo SPKC.

Jūrmalā, Rēzeknē un Rīgā klīnisko gripas gadījumu skaits ambulatorajās iestādēs pārsniedza 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem. Visaugstākā saslimstība bijusi Jūrmalā - 361,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Saslimstība nedaudz palielinājusies Jēkabpilī un Jūrmalā, taču citās monitoringā iekļautajās teritorijās tā ir samazinājusies, vai palikusi iepriekšējās nedēļas līmenī (Liepāja). Aizvadītajā nedēļā Gulbenē un Valmierā gripas gadījumi netika reģistrēti.

Pagājušajā nedēļā saņemta informācija par četriem nāves gadījumiem, kad pacientiem laboratoriski diagnosticēta gripa. Minētajiem pacientiem bijušas hroniskas saslimšanas - sirds asinsvadu, elpošanas sistēmas, nieru, centrālās nervu sistēmas slimības, onkoloģiskas saslimšanas un cukura diabēts. Kopš sezonas sākuma kopā saņemti 17 paziņojumi par nāves gadījumiem saistībā ar gripas infekciju. Neviens no mirušajiem pacientiem šajā sezonā nebija vakcinējies pret gripu.

Ambulatoro apmeklējumu skaits AAEI gadījumos palielinājies četrās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām un attiecīgi sešās tas ir samazinājies. Augstāka nekā vidēji Latvijā saslimstība ar citām akūtu augšējo elpceļu infekcijām bijusi Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā.

Visvairāk saslimšanas gadījumu bija bērnu vecuma grupā 0-4 gadi (5047,8 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem) un arī 5-14 gadi (3929,0 uz 100 000 iedzīvotājiem). Viszemākā saslimstība bijusi vecuma grupā ?65 gadi - 196,3 uz 100 000 iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)