Banner 980x90

Jūrmalā brīvdabas koncertu sniegs soprāns Kristīne Opolais un tenors Pāvels Černohs

Rīga, 11.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē 5.augustā brīvdabas koncertu sniegs latviešu soprāns Kristīne Opolais un čehu tenors Pāvels Černohs, aģentūru LETA informēja Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstītības fonda pārstāve Tija Ezeriņa.

Abi solisti muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, ko pie diriģenta vadīs ekspresīvais un talantīgais itāļu diriģents Sesto Kvatrīni.

Koncerta pirmajā daļā atskanēs ārijas, dueti un simfoniskas etīdes, starp kuriem būs Džakomo Pučīni agrīnie skaņdarbi. Savukārt otrajā daļā abi solisti vedīs klausītājiem atskaņos Pētera Čaikovska, Mihaila Gļinkas, Žorža Bizē un Franca Fon Supē darbus.

Ezeriņa uzsvēra, ka Opolais Latvijas vārdu iznes pasaulē uzstājoties Ņujorkas Metropolitēna operā, Itālijas "La Scala", Vīnes valsts operā, Londonas Karaliskajā operā un citviet. Starp nesenākajiem Opolais panākumiem var minēt uzstāšanos "Tenglvudas festivālā", kur soliste muzicēja kopā ar Bostonas simfonisko orķestri un savu dzīvesbiedru, diriģentu Andri Nelsonu.

Tāpat viņa uzstājās Metropolitēna 50.gadu jubilejas galā koncertā Linkolna centrā šā gada maija sākumā un kopā ar Nelsonu Martina Kušeja operā "Nāra" uz Bavārijas valsts operas skatuves.

Savukārt Černohs ir izpelnījies atzinību klasiskās mūzikas aprindās un tiek dēvēts par vienu no sava laika un paaudzes spožākajiem tenoriem. Pēc savas debijas Bavārijas valsts operā 2009.gadā viņš regulāri uzstāties Eiropas labākajos operas namos, sacīja Ezeriņa. Savu profesionālo debiju Černohs piedzīvoja savā dzimtajā pilsētā Brno, kad piedalījās operā "Burvju flauta". Tam sekoja uzvedumi Prāgā, Rīgā, Atēnās un citās Eiropas pilsētās.

Viens no spilgtākajiem pagājušās sezonas Černoha sasniegumiem bija titulloma izrādē "Fausts" Bastīlijas operā Parīzē.

Koncertu rīko Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds sadarbībā ar fondu "Baltijas muzikālās sezonas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)