Banner 980x90

Jūrmala izsludinājusi pilsētas robežzīmju un vietzīmju ideju konkursu

Rīga, 8.aug., LETA. Jūrmalas pašvaldība izsludinājusi ideju skiču konkursu pilsētas robežzīmju un vietzīmju izveidei, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Elita Cepurīte.

Pilsētas robežzīmes plānots izvietot iebraukšanas zonā Jūrmalas administratīvajā teritorijā, savukārt vietzīmes - uz maģistrālajām ielām pretī izejām un nobrauktuvēm uz dzelzceļa stacijām.

Robežzīmes plānots izvietot trīs vietās pie pilsētas administratīvās teritorijas robežas. Vienu, apjomīgāko - Priedainē, kur ir iebraukšana Jūrmalā no Rīgas, bet divas mazākas robežzīmes iecerēts izvietot vietās, kur pilsētā iebraukšana ir no Talsu un no Tukuma puses.

Savukārt vietzīmes plānots izvietot uz maģistrālajām ielām pret izejām un nobrauktuvēm uz dzelzceļa stacijām ar mērķi iezīmēt pilsētas apkaimes. Vietzīmes kalpos par virziena norādēm, kas palīdzēs vieglāk orientēties pilsētā. Robežzīmes un vietzīmes iecerēts veidot vienotā stilā, izvēloties vienotu dizaina un arhitektonisko risinājumu.

"Lai rastu piemērotāko un Jūrmalas tēlam atbilstošāko mūsdienīgu vides objektu risinājumu, Jūrmalas pašvaldība ir izsludinājusi ideju skiču konkursu. Tiek gaidīti oriģināli, uzmanību piesaistoši, inovatīvi piedāvājumi, kas ietver Jūrmalas pilsētvides aspektus un vietas kultūrvēsturisko nozīmi," skaidro Cepurīte.

Konkursa balvu kopējais fonds ir 5000 eiro. 1.vietas ieguvējs saņems 3000 eiro, bet otrās 2.vietas ieguvējs - 1000 eiro. Paredzētas ir divas veicināšanas balvas - katra 500 eiro apmērā.

Ideju skices konkursam var iesniegt līdz 17.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)