Banner 980x90

Jūrmalā jau otro gadu notiks Veselības nedēļa

No 14. līdz 20.septembrim, turpinot pērn aizsākto tradīciju, Jūrmalā notiks Veselības nedēļa, kuras laikā visi interesenti varēs bez maksas apmeklēt nūjošanas, aerobikas, fizioterapijas, jogas un daudzas citas nodarbības, mācīties vingrot kopā ar ielu vingrotājiem, piedalīties lekcijās par onkoloģisko un sirds veselību, veselīgu uzturu un garīgo labsajūtu.

Kā pilsētas informācijas portālu Jurmala24.lv informēja Dace Valnere, topošās māmiņas varēs saņemt fizioterapeitu un psihologu konsultācijas, kā arī apmeklēt krūts zīdīšanas nodarbību. Kopumā interesentiem būs pieejamas vairāk nekā 60 aktivitātes un pakalpojumi. Veselīga un aktīva dzīvesveida veicināšanas programma sarūpēta arī senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Iesākot Veselības nedēļu, 14.septembrī plkst.14.00 Kauguros tiks atklāts veselības maršruts, kas ikvienam būs pieejams arī turpmāk. Divu kilometru garā maršrutā varēs izvingrināt gan ķermeni, gan prātu, apvienojot pastaigu svaigā piejūras gaisā ar sportiskām aktivitātēm.

"Jūrmala jau izsenis ir pazīstama kā pilsēta, kurp cilvēki dodas, lai stiprinātu veselību, gūtu dzīvesprieku un labi pavadītu laiku. Rūpējoties par jūrmalnieku un mūsu viesu labsajūtu, Veselības nedēļu rīkojam jau otro gadu. Pērn rudens veselības aktivitātes guva ļoti labu atsaucību, tāpēc šogad programmu esam vēl papildinājuši. Vēlamies, lai visi cilvēki Latvijā apzinātos, ka veselībai un labsajūtai vienmēr ir jābūt prioritārai. Lai nodrošinātu augstu un pilnvērtīgu dzīves kvalitāti visā cilvēka dzīves laikā, svarīga vieta ikdienas ritmā ir jāatvēl fiziskām aktivitātēm un rūpēm par savu veselību – ne vien vasarā, bet arī rudenī un ziemas laikā," komentē Laima Grobiņa, Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldes vadītāja.

Veselības nedēļā katra diena tiks veltīta kādam ar veselību un aktīvu dzīvesveidu saistītam tematam: fiziskām aktivitātēm, veselīgam uzturam, aktīvam dzīvesveidam, senioru aktīvas novecošanās jautājumiem, sirds veselībai, onkoloģiskai modrībai, kā arī garīgai veselībai un labsajūtai.

Plašajā aktivitāšu klāstā sev interesējošo aktivitāti atradīs ikviens. Būs gan golfa un biodeju nodarbības, gan veselīga dzīvesveida meistarklase fizioterapeita vadībā, kā arī praktiskas mācības veselīga ēdiena pagatavošanai. Tāpat bez maksas varēs veikt sirds veselības pārbaudes, apmeklēt lekcijas par emocionālo inteliģenci un stresa menedžmentu, un darīt daudz ko citu.

2015. gada Jūrmalas Veselības nedēļas aktivitātes:

14.09. Fizisko aktivitāšu diena

15.09. Veselīga uztura diena

16.09. Aktīvo senioru diena

17.09. Sirds veselības diena

18.09. Onkoloģiskās modrības diena

19.09. "Maini atkarību pret aktivitāti" diena

20.09. Sajūtu un garīgās veselības diena

Pilna Veselības nedēļas programma pieejama Jūrmalas pilsētas mājaslapā www.jurmala.lv

Jūrmala bija pirmā pilsēta Latvijā, kurai jau 2005.gadā Pasaules Veselības organizācija "Veselīgas pilsētas" statusu. Šis īpašais statuss apliecina, ka Jūrmala iegulda mērķtiecīgu darbu, lai nodrošinātu visiem iedzīvotājiem pieejamas iespējas dzīvot veselīgi un sportot, būt fiziski aktīviem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)