Banner 980x90

Jūrmalā maija beigās notiks saldējuma festivāls

Rīga, 10.maijs, LETA. Piena pārstrādes koncerns "Food Union" sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi 25.maijā Dzintaru pludmalē, iepretim Turaidas ielai, jau trešo gadu pēc kārtas rīkos saldējuma festivālu, aģentūru LETA informēja "Food Union" pārstāvji.

"Vislatvijas saldējuma festivālā" viesi varēs baudīt vairāk nekā 100 dažādus saldējumus no visas Latvijas, tostarp "Food Union" zīmolu saldējumus "Ekselence", "Pols", "Tio", "Rasēns" un citus, kā arī arī vietējo mājražotāju saldējumus un "Jūrmalas dzintara saldējumu", ko šovasar iespējams iegādāties tikai Jūrmalā.

"Food Union" saldējuma zīmolu vadītāja Sandra Usačeva skaidroja, ka ik gadu tiek domāts par to, kā festivāla programmu padarīt vēl pārsteidzošāku un dažādām gaumēm piemērotāku. "Šogad esam spēruši vēl lielāku soli iepretim festivālu rīkošanas labajai praksei pasaules līmenī, kā rezultātā pasākums kļūs ne vien saturiski pārdomātāks, bet arī "zaļāks" - to panāksim, piemēram, saldējuma "Ekselence" desertus servējot trauciņos tikai no videi draudzīgiem materiāliem," uzsvēra Usačeva.

Festivālā notiks arī koncerti, tostarp uzstāsies mūziķis Kriss Noa, grupas "Rahu The Fool" un "Svētdienas aprīlis", kā arī Ivo Grīsniņš-Grīslis un duets "Bermudu divstūris". Līdzās saldējuma un koncertu baudīšanai festivāla viesiem būs pieejamas arī izklaides, tostarp sportisko aktivitāšu cienītājiem tiks izveidota lielizmēra atrakcija "Saldējuma trase - turies!", kurā, ložņājot pa īpaši izveidotu šķēršļu joslu, kas iekarināta virs zemes, varēs pārbaudīt izturības, līdzsvara un ātruma prasmes.

Festivāla programmā paredzētas arī īpaši bērniem un pusaudžiem saistošas aktivitātes, tostarp skolas vecuma bērniem un jauniešiem notiks "Rasēns TV Meetup", kā arī kendamas meistarklases, tikšanās un fotosesija ar "RasēnTV" "Youtube" kanāla vadītājiem Joretu, Laurlāci un Lotu Ulmani un "Instagram" vidē populāriem viedokļu līderiem jeb influenceriem. Savukārt mazākiem bērniem būs iespēja darboties lielo ziepju burbuļu darbnīcā un vērot to paraugdemonstrējumus.

Pasākums notiks no plkst. 11 līdz 19 kā daļa no "Kūrorta svētku Jūrmalā" programmas.

"Food Union" ietilpst uzņēmumi "Rīgas piensaimnieks", "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotājs "Premia" Igaunijā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbjrn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā. 2018.gadā "Food Union" atvēra divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir tās dibinātājs un globālais vadītājs Andrejs Beshmeļņickis, taču grupas dalībnieku sastāvā ir arī Hongkongā bāzētais investīciju uzņēmums "Meridian Capital Limited" un viena no Āzijas lielākajām privātā kapitāla firmām PAG.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)