Banner 980x90

Jūrmalā notiks Simtgades zaļumballe bērniem

Rīga, 10.aug., LETA. Sestdien, 11.augustā, Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, notiks Simtgades zaļumballe bērniem, aģentūru LETA informē Jūrmalas pašvaldība.

Zaļumballe notiks nakts ekspedīcijas "Nestāti pasaciņas" noslēgumā, tā sāksies plkst.22.30 un turpināsies līdz pusnaktij.

Ballei mežaparkā būs speciāli veidota skatuve un deju laukumi. Zaļumballē varēs dziedāt, dejot un līksmot līdz pat pusnaktij kopā ar bērnu vokālo grupu "Dzeguzīte", Adrianu Kukuvasu, Adriju Silvu Kukuvasu, Juri Kaukuli, Miku Dukuru, Robertu Gobziņu, Maiju Aukšmukstu un Adeli. Tiek gaidīti visu vecumu atpūtnieki - bērni un vecāki, kā arī jaunieši un vecvecāki.

Muzikālā programma ir īpaši veidota bērnu zaļumballei, tajā skanēs visām paaudzēm kopš bērnības pazīstamas latviešu komponistu melodijas un dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem, piemēram, "Mākonītis un Mākonīte", "Kas kaitēja man dzīvot (i)", "Ai, zeme, zemīte", "Krustmāte Agate" un citas.

Idejas iniciators un Jūrmalas Kultūras centra direktors Agnis Kristvalds skaidro, ka agrāk uz zaļumballēm gājuši ne tikai pieaugušie, bet arī bērni un tas viņiem bijis liels piedzīvojums. "Jūrmalā būs Simtgades zaļumballe bērniem, lai viņiem būtu iespēja izjust zaļumballes garu un noskaņu," saka Kristvalds.

Savukārt šodien un arī rīt Dzintaru mežaparkā no plkst.20 līdz pusnaktij notiks lielākā nakts ekspedīcija bērniem "Nestāti pasaciņas". Nakts ekspedīcija bērniem Jūrmalā tiek rīkota jau piekto gadu un ikrez to apmeklē ap 10 000 bērnu kopā ar vecākiem.

Ieeja uz visiem pasākumiem ir bez maksas. Dzintaru mežaparka teritorija būs norobežota, un pie izejām bērnu drošības dēļ tiks nodrošināta pašvaldības policijas klātbūtne. Pašvaldība atgādina pieaugušajiem parūpēties par bērnu drošību un neatstāt bērnus bez uzraudzības.

Kā ziņots, 11.augustā, 100 dienas pirms valsts svētkiem, Latvijā un citviet pasaulē notiks vairāk nekā 150 zaļumballes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)