Banner 980x90

Jūrmalā otro gadu norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 11.jūnijā, ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Majoru pludmalē notiks otrais Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Tas pulcēs labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm. Sacensības Jūrmalā ir viens no 18 Pasaules kausa posmiem, kas norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Pekinā.

Kā pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv pastāstīja Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš, uz katru no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase, jo maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25 atlēti un tikai uzvarētājs kvalificējās Pasaules kausa finālam.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji tiks aicināti sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu un pārējos 18 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Pekinā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija. Šobrīd federācijā jau ir 121 organizācijas no 77 valstīm.

"Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē," uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš. "Nu jau tradicionāli reizi gadā esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada."

Sacensības Majoru pludmalē 11.jūnijā sākies plkst.14.00. Pašlaik dalību apstiprinājuši jau 18 dalībnieki no 10 valstīm, starp kuriem ir arī 2015.gada Pasaules kausa posma Jūrmalā un Pasaules kausa finālsacensību uzvarētājs Daniels Laizāns no Latvijas, 2013.gada Pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Žilo un 2015.gada Pasaules čempionāta 2.vietas ieguvējs Roberts Polonski no Lietuvas, vairāku Pasaules kausa posmu uzvarētājs un publikas mīlulis Stevens Landers no UK, vairākkārtējs Pasaules kausa posmu uzvarētājs Makars Zubkovs no Igaunijas, Krievijas uzlecošās ielu vingrošanas zvaigznes Dmitrijs Kuznetcovs un Mihails Kitaevs, kā arī Norvēģijas, Somijas, Polijas, Dānijas un Itālijas čempionātu uzvarētāji. Latviju Pasaules kausa posmā papildus Danielam Laizānam pārstāvēs vēl divi dalībnieki, kuri tiks noskaidroti pēc reitinga 5.jūnijā notiekošajā Latvijas čempionātā ielu vingrošanā.

Papildus profesionāļu sacensībām visas dienas garumā norisināsies arī tautas klases sacensības sievietēm un vīriešiem sadarbībā Rīga TV24. Tās notiks divās vecuma grupās. Savā starpā cīnīsies arī tie, kuri jaunāki par 18 gadiem, bet 18 gadu slieksni pārvarējušie sacentīsies atsevišķi.

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā. Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes parasti šo balvu saņem tie dalībnieki, kuri paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu.

Pasaules čempionāta norises laikā apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas DJ uzstāšanos un citu mākslinieku priekšnesumus.

Pēc sacensībām 11.jūnija vakarā naktsklubā "First Dacha" Rīgā norisināsies oficiālais sacensību after-party, kurā dalībnieki priecēs ar saviem paraugdemonstrējumiem uz kluba galvenās skatuves.

Pasaules kausa posma ielu vingrošanā atbalsta Jūrmalas pilsēta, Kenguru Pro un Latvijas Tautas Sporta Asociācija.

Par dalībnieku un skatītāju veselības drošību rūpēsies medicīnas sabiedrības "ARS" speciālisti.

Pasākumu rīko Pasaules ielu vingrošanas federācija kopā ar Latvijas ielu vingrotāju biedrību.

Par Pasaules Ielu vingrošanas federāciju

2011.gadā Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš pēc vairāku gadu aktīvas darbības ielu vingrošanā nolēma izmēģināt spēkus ielu vingrošanas sporta veida attīstību visā pasaulē, kas 2011.gadā rezultējās ar pirmo Pasaules čempionātu ielu vingrošanā. Tajā kopā ar saviem līdzgaitniekiem pulcējās spēcīgākie ielu vingrotāji no 10 valstīm. Pēc šī pasākuma arī oficiāli tika parakstīts memorands par Pasaules Ielu vingrošanas federācijas izveidi un tika atvērta jauna lapa mūsdienu sporta vēsturē. Māris Šlēziņš ar domubiedriem neapstājās pie sasniegtā un 2012. un 2013.gadā Rīgā rīkoja arī otro un trešo Pasaules čempionātu ielu vingrošanā, kurā pulcēja attiecīgi jau spēcīgākos 20 un 30 valstu ielu vingrotājus. Kopš 2014.gadā Pasaules čempionāts pārceļoja uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, kur Māra Šlēziņa komanda rīkoja Pasaules čempionātu ielu vingrošanā Olimpiskajā Lužņiku arēnā, pulcējot 56 valstu spēcīgākos ielu vingrotājus.

2013.gadā Pasaules kauss tika rīkots 7 posmos, aptverot Taivānu, ASV, Krieviju, Spāniju, Norvēģiju, Horvātiju un Vāciju. 2014.gadā tika rīkoti jau 10 posmi, kur esošajiem posmiem pievienojās Austrālija, Dienvidāfrikas Republika un Venecuēla. 2016 gadā interese par Pasaules kausa posmu rīkošanu ir tik liela, ka sacensības izaugušas jau līdz 18 posmiem – klāt nākušas sacensības Marokā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Ķīnā, Hongkongā, Ēģiptē, Meksikā, Portugālē, Polijā, Francijā, Itālija, Portugālē un arī Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)