Banner 980x90

Jūrmala piesaka grandiozu vasaras pasākumu programmu

Ilustratīvs foto/ Valmiera24.lv
Ilustratīvs foto/ Valmiera24.lv

Šovasar Jūrmala aicina uz grandioziem vasaras pasākumiem – kūrortpilsēta sagatavojusi koncertus, pludmales festivālus, augstvērtīgus profesionālās mūzikas koncertus Dzintaru koncertzālē, plašu Jūrmalas festivālu programmu vasaras vidū, izklaidējošus sporta pasākumus, to starpā arī pirmo krāsu skrējienu Latvijā, pilsētas informācijas portāls Jurmala24.lv uzzināja Jūrmalas novada pašvaldībā.

Vasaras atklāšana Jūrmalas Kūrorta svētkos 28.maijā

Sestdien, 28.maijā Jūrmalas centrālajā daļā norisināsies lielākie vasaras atklāšanas svētki – Jūrmalas Kūrorta svētki. Jūrmalas pilsēta un jūrmalnieki svētku viesiem visas dienas garumā sagatavojuši labāko un krāšņāko, ko kūrortpilsēta var piedāvāt. Jūrmalniekus un pilsētas viesus sagaida īpašās Jūrmalas restorānu degustācijas, koncerti Horna dārzā un pludmalē, svētku labumu tirdziņš, plašs aktivitāšu piedāvājums bērniem, tostarp Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu fināla, "ZZ festivāla", izklaides un atpūtas programma. Svētku noslēgumā pludmalē uz lielās skatuves pirms vasaras krāšņākās uguņošanas jūras krastā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies Laima Vaikule. Pirms tam – grupa "Carnival Youth".

Koncerts "Dzintaru koncertzālei 80" 4.jūnijā

Šogad Dzintaru koncertzāle svin nozīmīgu jubileju – 80 gadus kopš tās atklāšanas 1936. gadā. Jubilejas gadam par godu Dzintaru koncertzāle ir sagatavojusi plašu pasākumu programmu ar izcilu Latvijas un pasaules līmeņa mākslinieku piedalīšanos. Jubilejas gada kulminācijas koncertā 4. jūnijā klausītājus gaida tikšanās ar populāriem un iemīļotiem mūziķiem – Maestro Raimondu Paulu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Antonu Ļahovski, Daumantu Kalniņu, Latvijas Radio bigbendu, Intaru Busuli un citiem māksliniekiem.

Jūrmalas festivāls – Jomas ielas svētki, Ghetto Games, Salsas nakts pludmalē

Karstākajā vasaras laikā, no 11. līdz 16.jūlijam, kūrortpilsēta otro gadu rīkos Jūrmalas festivālu, kas šogad piedāvās ievērojami plašāku programmu nekā pērn, sniedzot atpūtas, izklaides un kultūras baudījumu dažādām gaumēm gan Dzintaru koncertzālē, gan pilsētvidē. Dzintaru koncertzālē festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko un tādi mākslinieki kā Ksenija Sidorova, Vestards Šimkus, Intars Busulis un Liepājas Simfoniskais orķestris, kā arī daudzi citi sniegs neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu. Klasiskās mūzikas koncertu sēriju Dzintaru koncertzālē papildinās bezmaksas Salsas nakts Dzintaru pludmalē,  Jomas ielas svētki un starptautiskais "Ghetto Basket" turnīrs. 16.jūlijā norisināsies Jūrmalas centrālās ielas, Jomas ielas, svētki, ko pilsēta rīkos jau septiņpadsmito gadu.

Vasaras sporta piedzīvojumi

Kūrortpilsēta, kur veselība ar aktīvās atpūtas piedāvājumu iet roku rokā, arī šovasar piedāvā piedalīties dažādos sporta pasākumos – velobraucienos, skrituļslidošanas festivālā un pirmajā krāsu skrējienā Latvijā. Vasaras izskaņā, no 31.augusta līdz 4.septembrim, Majoru pludmalē norisināsies arī vērienīgākās pludmales volejbola sacensības, kādas līdz šim notikušas Baltijā, – CEV Masters pludmales volejbola turnīrs Eiropas spēcīgākajiem vīriešu un sieviešu pludmales volejbolistiem.

Vasaras noslēgums Kauguru rudens svētkos 3.septembrī

Arī šogad Jūrmalā turpinās pērn aizsākto tradīciju – vasaras beigās svinēt krāšņus Kauguru rudens svētkus. Līdzīgi kā Kūrorta svētkos, arī Kauguru rudens svētkos visas dienas garumā būs pieejama plaša izklaides un kultūras programma ar grandiozu koncertu vakara noslēgumā. Svētku mākslinieki tiks izziņoti vasaras vidū.

Lielākie pasākumi Jūrmalā vasarā

* 28.maijs – Jūrmalas Kūrorta svētki;
* 4.jūnijs – koncerts "Dzintaru koncertzālei 80";
* 5.jūnijs – Jūrmalas velomaratons;
* 2.jūlijs – Jūrmalas krāsu skrējiens;
* 11.–16.jūlijs – Jūrmalas festivāls;
* 13.augusts – Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls;
* 3.septembris – Kauguru rudens svētki

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)