Banner 980x90

Jūrmalā šogad būtu jāatver sabiedriskais centrs, kuru vēl nav sākuši būvēt, pārmet opozīcija

Rīga, 5.dec., LETA. Lai nezaudētu īpašumu, kuru Jūrmalai nodevusi valsts, pašvaldībai līdz decembra beigās būtu tajā jāizveido un jāatklāj sabiedriskais centrs, taču dome nav sākusi nedz tā būvniecību, nedz noslēgusi iepirkumu par centra izveidi, aģentūrai LETA stāstīja Jūrmalas domes opozīcijas deputāts, biedrības "Valternieks" pārstāvis Rolands Parasigs-Parasiņš (VL-TV/LNNK).

2015.gadā valdība Jūrmalas pašvaldībai bezatlīdzības lietošanā nodeva 5935 kvadrātmetrus zemes Asaros, Valteru prospektā 54. Īpašums tika nodots domei ar mērķi nodrošināt "kultūras attīstību, tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību, kā arī iedzīvotāju veselīga dzīvesveida veicināšanu". Rīkojums paredzēja, ka īpašums bez atlīdzības būs jāatdod valstij gadījumā, ja līdz 2018.gada 31.decembrim tur nebūs izveidots sabiedriskais centrs šo funkciju veikšanai. Bija iecerēts, ka šajā centrā atradīsies arī aktierim Eduardam Pāvulam veltīta piemiņas vieta.

Kā pastāstīja Parasigs-Parasiņš, šajā vietā joprojām atrodas "tukšs zemes pleķis" un visus svētku pasākumus un aktivitātes biedrības pārstāvji joprojām rīkojot zem klajas debess. "Šajā teritorijā kaut kas notiek, tikai pateicoties iedzīvotāju vēlmei, kuri paši organizē svētku pasākumus," sacīja deputāts.

Iepirkumu uzraudzības birojā atrodamā informācija liecina, ka šī gada augustā Jūrmalas dome izsludināja iepirkumu par sabiedriskā centra izveidi, taču tas noslēdzies bez rezultāta, jo pretendentu finanšu piedāvājumi pārsniedza pasūtītāja budžeta iespējas.

Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Ose aģentūrai LETA apstiprināja, ka iepirkumā tika saņemti divu pretendentu piedāvājumi, no kuriem zemākā līgumcena bija 466 067 eiro. Tikmēr pašvaldība šī projekta realizācijai laika posmā no 2018.-2020.gadam atvēlējusi 170 000 eiro.

Parasigs-Parasiņš kritizēja, ka dome "visu atlikusi uz pēdējo brīdi" un kopš 2015.gada centra izbūves neesot darīts pilnīgi nekas, ja neskaita šoruden notikušo iepirkumu. "Šī gada budžetā pašvaldība centra attīstībai atvēlējusi vien 50 000 eiro, bet pēdējos trīs gadus - vispār necik. Taču valdības lēmums paredz, ka centram jābūt gatavam 31.decembrī, pretējā gadījumā šo īpašumu valsts pārņems atpakaļ," skaidroja deputāts.

Ose norādīja, ka situācijas risināšanai dome ir nosūtījusi vēstuli Ekonomikas ministrijai ar lūgumu pagarināt valdības rīkojumā noteikto termiņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)