Banner 980x90

Jūrmalā tūristu skaits pērn pieaudzis par 17%

Rīga, 21.febr., LETA. Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, salīdzinājumā ar 2017.gadu, pērn tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par 17%, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Kopumā tūrisma pieaugums Latvijā bijis 8% un Jūrmala bijusi otrs iecienītākais galamērķis uzreiz pēc Rīgas kā ārvalstu, tā pašmāju ceļotājiem.

67% no tūristu kopējā skaita 2018.gadā Jūrmalā bijuši ārvalstu tūristi, bet 33% - viesi no Latvijas. Salīdzinājumā ar 2017.gadu vietējo ceļotāju skaits pieaudzis par 15%, bet ārvalstu tūristu - par 18%.

Visvairāk ārzemju viesu Jūrmalā bijis no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Somijas.

Pēc Cepurītes paustā, Jūrmalā turpina pieaugt tūristu skaits arī citās sezonās, ne tikai vasarā. Proti, rudens un ziemas mēnešos, no oktobra līdz decembrim, kūrortpilsētu pērn apmeklējuši par 11% vairāk viesu nekā tādā pašā laika periodā 2017.gadā.

"Balstoties uz statistikas datiem, var secināt, ka Jūrmalā sezonalitātes ietekme samazinās un arvien biežāk kūrortpilsēta tiek izvēlēta kā ceļošanas galamērķis arī rudenī un ziemā. To galvenokārt veicina kvalitatīvās kūrortārstniecības programmas rehabilitācijas centros un sanatorijās, SPA piedāvājums kūrortviesnīcās, kā arī konferenču rīkošanas iespējas Jūrmalas lielākajās viesnīcās," norāda Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale.

Vislielākais tūristu skaita piegums bijis gada siltākajā periodā, no jūnija līdz augustam, kad kūrortpilsētu apmeklējuši par 23% vairāk viesu nekā tādā pašā periodā 2017.gadā. Vasaras mēnešos Jūrmalas naktsmītnēs uzturējušies lielākoties ārvalstu viesi un to īpatsvars bijis gandrīz 80%.

Analizējot datus gadalaiku griezumā, secināts, ka viesi no Lietuvas, Krievijas, Izraēlas, Somijas un Lielbritānijas vairāk izvēlējušies pavadīt laiku Jūrmalā tieši vasarā, bet ceļotāju plūsma no Igaunijas un Zviedrijas esot salīdzinoši vienmērīga visos gadalaikos.

https://infogram.com/jurmalas-viesnicas-un-turisma-mitnes-apkalpotie-viesi-1gdx3pwv7n64mgr?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)