Banner 980x90

Jūrmalā turpmāk būs viena profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde

Ceturtdien, 26.martā, Jūrmalas pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par Jūrmalas sporta centra pievienošanu Jūrmalas Sporta skolai. Lēmums pieņemts, lai turpmāk profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas tiktu īstenotas vienā iestādē, tādējādi samazinot administratīvos izdevumus, kā arī nodrošinot vienotu pieeju programmu īstenošanā un racionālu materiāli tehnisko resursu izmantošanu. Pārmaiņas izglītojamajiem un viņu vecākiem neradīs papildu apgrūtinājumus, jo izglītības programmas un to norises vietas paliks nemainīgas, pilsētas informācijas portālam Jurmala24.lv ziņo Jūrmalas pašvaldība.

Šobrīd bērnu un jauniešu profesionālās ievirzes un interešu sporta izglītības programmas īsteno divas Jūrmalas pilsētas pašvaldības padotībā esošas iestādes - Jūrmalas Sporta skolā un Jūrmalas sporta centrs. Līdz marta sākumam papildus tiešajām funkcijām Jūrmalas sporta centra bija jāveic Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā esošo sporta objektu apsaimniekošanas funkcijas. No 9.marta minēto sporta objektu apsaimniekošanas funkcijas nodotas jaunizveidotajai Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādei - Jūrmalas Sporta servisa centram, tādējādi atslogojot Jūrmalas Sporta skolas un Jūrmalas sporta centra administrācijas darbu.

Šajā mācību gadā Jūrmalas Sporta skola īsteno 17 profesionālās ievirzes un 8 interešu izglītības programmas, savukārt Jūrmalas sporta centrs - 4 profesionālās ievirzes un 3 interešu izglītības programmas. Jūrmalas pilsētas dome lēmusi, ka abu iestāžu īstenotās izglītības programmas turpmāk īstenojamas vienā iestādē, Jūrmalas sporta centru pievienojot Jūrmalas Sporta skolai, kā rezultātā Jūrmalas sporta centrs beidz pastāvēt. Jūrmalas sporta centra likvidāciju plānots pabeigt līdz 2015.gada 1.oktobrim.

"Sporta jomas sakārtošana ir būtiska Jūrmalas pilsētas pašvaldības un pilsētas attīstības prioritāte. Pašvaldības sporta izglītības iestāžu pārkārtošana ir nepieciešams solis, lai attīstītu Jūrmalas pilsētas sporta jomu. Šobrīd ir nodalītas sporta infrastruktūras funkcijas no sporta izglītības funkcijām. Turpmāk pastāvēs viena pašvaldības padotībā esošas sporta izglītības iestāde, kas īstenos bērnu un jauniešu profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas - Jūrmalas Sporta skola - un viena iestāde, kas apsaimnieko pašvaldības īpašumā esošos sporta objektus - Jūrmalas Sporta servisa centrs," saka Arturs Grants, Jūrmalas pilsētas pašvaldības izpilddirektors.

Jūrmalas Sporta skola turpinās īstenot bērnu un jauniešu profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas, pēc 1.oktobra īstenojot arī Jūrmalas sporta centra programmas. Savukārt Jūrmalas Sporta servisa centrs apsaimniekos Jūrmalas pilsētas pašvaldības sporta objektus, nodrošinot iespējami labāko sporta infrastruktūru kā jūrmalnieku treniņu vajadzībām, tā dažāda mēroga sporta sacensību rīkošanai. Jūrmalas Sporta servisa centra pārziņā ietilpst trīs Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā esošie sporta objekti - Jūrmalas pilsētas stadions "Sloka", Kauguru vidusskolas sporta laukums, Majoru Sporta laukums, un divi jauni sporta objekti - Jūrmalas Valsts ģimnāzijas daudzfunkcionālā sporta halle Raiņa ielā un pilsētas centrālā sporta zāle pie Lielupes vidusskolas ar 2000 skatītāju vietām, kuras būvniecība tiks sākta šogad.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)