Banner 980x90

Jūrmalā uzstāsies pasaulslavenais čellists Miša Maiskis un kamerorķestris "Maskavas virtuozi"

Rīga, 27.jūn., LETA. 12.jūlijā Dzintaru koncertzālē, "Baltijas muzikālo sezonu" vasaras programmas laikā, notiks Rīgā dzimušā čellista Mišas Maiska un kamerorķestra "Maskavas virtuozi" koncerts, aģentūru LETA informē pasākuma "Baltijas muzikālo sezonu" pārstāvji.

Maiskis uzstāsies ar programmu "Maestro jubileja", kas veltīta mūziķa 70.dzimšanas dienai. Uz skatuves kopā ar mākslinieku kāps kamerorķestris "Maskavas virtuozi", bet solistu lomās iejutīsies viņa bērni - Lilija (klavieres) un Saša (vijole) Maiski.

Kā informē organizatori, Miša Maiskis ir vienīgais čellists pasaulē, kurš ir mācījies pie diviem ģeniāliem mūziķiem - Mstislava Rostropoviča un Grigorija Pjatigorska. "Pie tam, izcilais Rostropovičs nekļūdīgi nosauca Maiski par vienu no talantīgākajiem jaunās paaudzes čellistiem. "Poēzija un neparasta izsmalcinātība viņa spēlē apvienojās ar spēcīgu temperamentu un pirmšķirīgu tehniku," esot paudis Rostropovičs.

Maiskis vairākus gadu desmitu laikā uzstājies pasaules lielākajās koncertzālēs Vīnē, Maskavā, Ņujorkā, Londonā, Tokijā, Parīzē un citās pilsētās. Savas karjeras laikā viņš uzstājies kopā ar diriģentiem kā Rikardo Muti, Leonards Bernsteins, Daniels Barenboims, Vladimirs Aškenazi, Zubins Meta un Valērijs Gergijevs. Tāpat viņš ir uzstājies ar tādiem mūziķiem kā Džošua Bells un Maksims Vengerovs, Izaks Pērlmans un Lan Lan, Jevgeņijs Kisins un Jurijs Bašmets.

Vairāk nekā 30 gadu garumā Miša Maiskis ir mūzikas izdevniecības "Deutsche Grammophon" mākslinieks. Šajā laikā viņam izdevās radīt vairāk nekā 35 ierakstus, tostarp arī kopdarbus ar slavenajiem Berlīnes un Vīnes filharmonijas orķestriem, Ņujorkas kamerorķestri "Orpheus", Eiropas kamerorķestri un daudziem citiem.

Mākslinieka ieraksti saņēmuši kritiķu atzinību visā pasaulē un ieguvuši tādus prestižus apbalvojumus kā Japānas "Record Academy Prize" (piecas reizes), "Echo Deutscher Schallplattenpreis" (trīs reizes), "Grand Prix du Disque" un "Diapason d’Or of the Year", kā arī tie vairākkārt tikuši nominēti "Grammy" balvai.

Jubilejas programmā ir iekļauts Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments Nr.3 Fa mažorā, Ludviga van Bēthovena Trīskāršais koncerts Do mažorā, kā arī Pētera Čaikovska trīs skaņdarbi no cikla "Gadalaiki", Noktirne čellam ar orķestri un Variācija par tēmu rokoko.

Mišas Maiska un kamerorķestra "Maskavas virtuozi" koncerts būs trešais koncerts šī gada "Baltijas muzikālo sezonu" Jūrmalas pasākumu ciklā. Projekta vasaras sezonu atklāja Holivudas aktieris Džons Malkovičs ar programmu "Ziņojums par aklajiem".

Miša Maiskis piedzima Rīgā, mācījās Maskavas konservatorijā un 1972.gadā repatriējās uz Izraēlu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)