Banner 980x90

Jūrmalā veidos Psiholoģiskā atbalsta centru iekšlietu nozares amatpersonām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jūrmalā plānots veidot Psiholoģiskā atbalsta centru iekšlietu nozares amatpersonām, kurā vienlaikus psiholoģisko atbalstu varēs saņemt līdz 30 cilvēki.

Līdz 2016.gada 1.martam IeM plāno nodrošināt psiholoģiskā atbalsta pakalpojumus iekšlietu sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām. Iecere balstīta uz nepieciešamību saglabāt un uzturēt fizisko un garīgo veselību amatpersonām, kuras veic svarīgus valsts uzdevumus, taču ikdienā saskaras ar nelabvēlīgi ietekmējošiem vides apstākļiem.

Šobrīd Iekšlietu ministrijas Veselības sporta centrs (VSC) nodrošina bezmaksas individuālu psihologa konsultāciju sniegšanu amatpersonām, lai palīdzētu smagu fizisku, garīgu traumu un personīgo problēmu pārvarēšanā, atjaunotu amatpersonas psiholoģisko un garīgo līdzsvaru, novērstu pēctraumatiskā stresa sindroma attīstību.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu psiholoģiskā atbalsta sniegšanu amatpersonām, šodien valdībā atbalstītais IeM informatīvais ziņojums paredz paplašināt VSC darbību un nodrošināt amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursu, izveidojot Psiholoģiskā atbalsta centru Nodrošinājuma valsts aģentūras pārvaldīšanā esošajā nekustamajā īpašumā "Dzintari" Piestātnes ielā.

Centra uzdevums būs sniegt psiholoģisko atbalstu kursa veidā, lai veicinātu amatpersonu psiholoģisko stabilitāti un iekšējo resursu atjaunošanu, mazinātu emocionālās spriedzes un trauksmes pakāpi, mazinātu vai novērstu izdegšanas sindroma attīstību, mazinātu vai novērstu pēctraumatiskā stresa sindroma attīstību.

Plānots, ka centrā vienlaikus psiholoģisko atbalstu varēs saņemt līdz 30 amatpersonām. Amatpersonas saņems līdz divām nedēļām ilgu psiholoģisko atbalstu, kura laikā tām būs iespēja saņemt individuālās psihologa konsultācijas, piedalīties psiholoģiskajās grupu nodarbībās, kā arī apmeklēt lekcijas par psiholoģiskās krīzes pārvarēšanu.

Amatpersonas uz Psiholoģiskā atbalsta centru nosūtīs iestāde, kurā amatpersona veic dienesta pienākumus, pamatojoties uz VSC psihologa atzinumu.

Līdz 2009.gadam psiholoģiskās un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumi bija pieejami Iekšlietu ministrijas kompleksā "Dzintari" izvietotajā Iekšlietu ministrijas poliklīnikas Rehabilitācijas nodaļā, bet saistībā ar valsts budžeta izdevumu samazināšanu 2009.gadā tika veikti grozījumi normatīvajos aktos, kuri šādu iespēju vairs neparedzēja.

No 2014.gada amatpersonu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība gan tika būtiski uzlabota, taču amatpersonām vēl joprojām nav pieejami pakalpojumi, kas veicinātu psiholoģiskā un emocionālā līdzsvara atjaunošanu pilnvērtīgai dienesta pienākumu izpildei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)