Banner 980x90

"Jūrmalas autobusu satiksme" izsludinājusi iepirkumu divu elektroautobusu iegādei

Rīga, 7.jūn., LETA. SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" ir izsludinājusi iepirkumu divu elektroautobusu iegādei, aģentūrai LETA pavēstīja "Jūrmalas autobusu satiksmes" pārstāve Maija Lazdiņa.

Viņa informēja, ka elektroautobusus plānots iegādāties ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Plānots, ka nākotnē tie kursēs Jūrmalas pilsētas maršrutos.

Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 29.jūnija plkst.17, bet piegādes līguma izpildes termiņš ir ne vēlāk kā līdz 2019.gada 31.jūlijam.

Konkursa tehniskajā specifikācijā norādīts, ka jaunajos autobusos jābūt ne mazāk kā 25 sēdvietām, ne mazāk kā 30 stāvvietām un jābūt vismaz vienai vietai ratiņkrēslam. Autobusiem jābūt piemērotiem pasažieriem ar īpašām vajadzībām, kā arī jābūt aprīkotiem ar mehāniskiem un motorizētiem un invalīdu ratiņiem iekāpšanai un/vai izkāpšanai.

Tāpat transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ventilācijas un kondicionēšanas un apkures iekārtām pasažieru salonā. Autobusa salonā jāspēj uzturēt temperatūru no plus 14 līdz plus 26 grādiem (atbilstoši sezonai).

Specifikācijā arī atzīmēts, ka transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar alkohola autobloķētājiem, kuriem jāatbilst standartam "Alkometriski autobloķētāji".

Lazdiņa norādīja, ka 2017.gada 3.novembrī Centrāla finanšu un līgumu aģentūra un "Jūrmalas autobusu satiksme" parakstīja līgumu par projekta "Videi draudzīga sabiedriskā transporta (autobusu) iegāde", kas tika iesniegts programmā "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru" pasākuma "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (autobusi)" īstenošanai.

Projekta mērķis ir nodrošināt un veicināt racionāla, moderna un videi draudzīga sabiedriskā transporta līdzekļu izmantošanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Jūrmalas pilsētas maršrutu tīklā. Projektā paredzēts, ka kopumā tiks iegādāti 16 jauni, videi draudzīgi autobusi, no kuriem 14 darbosies ar dīzeļdegvielu atbilstoši "Euro 6" standarta maksimālai pieļaujamai emisijai, bet divi ar elektrību. Kopējās projekta izmaksas ir 3,1 miljons eiro, no kurām ES līdzfinansējums ir 1,274 miljoni eiro, bet "Jūrmalas autobusu satiksmes" - 1,826 miljoni eiro.

"Jūrmalas autobusu satiksme" patlaban nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā septiņos maršrutos ar 23 autobusiem un minibusiem.

"Jūrmalas autobusu satiksme" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2,071 miljons eiro, bet zaudējumi - 14 438 eiro . Dati par 2017.gadu patlaban vēl nav pieejami. "Jūrmalas autobusu satiksmes" vienīgais īpašnieks ir Zigmunds Pavlovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)