Banner 980x90

"Jūrmalas autobusu satiksme" par 1,953 miljoniem eiro iegādāsies 14 videi draudzīgus autobusus

Rīga, 18.dec., LETA. SIA "Jūrmalas autobusu satiksme" (JAS) par 1,953 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa iegādāsies 14 videi draudzīgus "Isuzu Citibus" markas autobusus, aģentūru LETA informēja JAS konsultants pasažieru pārvadājumiem SIA "B-Bus" sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa.

Viņa pavēstīja, ka kopumā konkursā pieteicās divi pretendenti - SIA "Alkom-Trans" un SIA "Latursus". Atbilstoši iepirkumu komisijas lēmumam, par konkursa uzvarētāju atzīts "Latursus". Pretendenta piedāvātā cena bija zemākā, un iesniegtais piedāvājums atbilda visām iepirkuma tehniskajā specifikācijā minētajām prasībām. Līgums ar piegādātāju tiks parakstīts līdz šā gada beigām.

Lazdiņa norādīja, ka pirmie minētie zemās grīdas autobusi Jūrmalas pilsētas ielās varētu sākt kursēt 2018.gada februārī.

Iepirkums veikts izmantojot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) piešķirto līdzfinansējumu.

Tāpat Lazdiņa informēja, ka projekta ietvaros plānots iegādāties vēl divus jaunus videi draudzīgus elektroautobusus. Iepirkuma konkursu šo autobusu piegādei plānots izsludināt tuvākajā laikā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Latursus" pērn strādāja ar 740 543 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 20 883 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3904 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Alvis Apsītis (50%), Armands Apsītis (15,63%), Antons Linužs (3,13%), Ādolfs Grundāns (3,13%), Elmārs Ausniņš (3,13%) un astoņas citas privātpersonas.

Jau vēstīts, ka JAS novembrī parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līguma aģentūru (CFLA) par līdzfinansējuma piešķiršanu no ES KF 16 jaunu, videi draudzīgu autobusu iegādei, no kuriem 14 darbosies ar dīzeļdegvielu atbilstoši "Euro 6" standarta maksimāli pieļaujamai emisijai, bet divi - ar elektrību. Kopējās projekta izmaksas veido 3,1 miljonu eiro, no kurām KF līdzfinansējums ir 1,274 miljoni eiro, bet JAS līdzfinansējums - 1,826 miljoni eiro.

JAS kopš 2015.gada 15.septembra ir noslēgts līgums ar Jūrmalas pilsētas domi par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem Jūrmalas pilsētas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)