Banner 980x90

Jūrmalas dome aicina savlaicīgi pieteikties ilgtermiņa caurlaidēm iebraukšanai Jūrmalā

Rīga, 18.marts, LETA. Jūrmalas pilsētas dome aicina transportlīdzekļu vadītājus, kuri plāno iegādāties ilgtermiņa caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, neatlikt to uz pēdējo brīdi, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Zane Leite.

No 1.aprīļa atsāksies periods, kad iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā būs nepieciešama caurlaide. Par iebraukšanu pilsētā bez noformētas caurlaides tiek piemērots sods 50 eiro apmērā, tādēļ pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus jau pirms 1.aprīļa pārliecināties par to, vai transportlīdzeklim ir spēkā esoša caurlaide.

"Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju par ilgtermiņa caurlaides noformēšanu atceras marta beigās. Taču, jo savlaicīgāk pieteikums tiks iesniegts, jo ātrāk tas tiks izskatīts un caurlaide noformēta. Lai caurlaide būtu spēkā jau 1.aprīlī, pieteikums jāiesniedz līdz 22.martam un līdz 1.aprīlim jāsamaksā nodeva vai maksas par pakalpojumu. Marta pēdējās nedēļas beigās iesniegtos pieteikumus pašvaldība var nepaspēt izskatīt, tādēļ caurlaide 1.aprīlī var vēl nebūt spēkā," skaidro Leite.

Automātiski un bez maksas caurlaide tiks reģistrēta tikai tiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) auto ir reģistrēti īpašumā vai turējumā uz Jūrmalā deklarētu personu vārda, vai arī uz to personu vārda, kuriem Jūrmalā pieder nekustamais īpašums. Tāpat caurlaide pienāksies arī visām juridiskajām personām, kuru juridiskā adrese reģistrēta Jūrmalā.

Visos citos gadījumos caurlaides noformēšanai ir jāiesniedz pieteikums - noformējot caurlaidi par pilnu maksu, ar atvieglojumu vai atbrīvojumu.

Par automātiski reģistrētās caurlaides derīgumu transportlīdzekļa vadītājiem jāpārliecinās no 15.marta mājaslapā "www.jurmala.lv", ievadot transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un reģistrācijas apliecības numuru vai autorizējoties portālā "www.epakalpojumi.jurmala.lv".

Caurlaide par pilnu maksu transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām šogad septiņām dienām maksā 10 eiro, trīsdesmit dienām - 31 eiro, deviņdesmit dienām 55 eiro, bet visam periodam - 107 eiro. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro.

Vienas dienas caurlaižu iegādei šogad izmaiņu nebūs. Proti, tāpat kā iepriekš vienas dienas caurlaide maksās divus eiro. Ar vienu dienas caurlaidi maksas zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā līdz plkst.23:59, kuram caurlaide iegādāta.

Caurlaidi varēs iegādāties elektroniski portālā "www.visitjurmala.lv" un mobilajā aplikācijā "Mobilly" arī pēc iebraukšanas pilsētā, ņemot vērā, ka maksājums tiek veikts iebraukšanas dienā līdz plkst.23:59.

Caurlaides septiņām, 30, 90 dienām vai visam periodam var noformēt portālā "www.epakalpojumi.jurmala.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)