Banner 980x90

Jūrmalas dome noraida priekšlikumu atcel iebraukšanas maksu motocikliem

Rīga, 23.marts, LETA. Jūrmalas domes deputāti šodien noraidīja priekšlikumu atcelt motociklistiem iebraukšanas maksu pilsētā, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Dome skatīja jautājumu par grozījumiem noteikumos par transporta iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā. Priekšlikums bija ar grozījumiem noteikt, ka motociklisti pilsētas teritorijā var iebraukt bez maksas.

Par grozījumiem nobalsoja pieci deputāti, pret - seši deputāti, trīs deputāti atturējās, un viens domes sēdē nepiedalījās. Saistošie noteikumi pēc domes sēdes palika negrozīti, tas nozīmē, ka motociklistiem par iebraukšanu Jūrmalā no 1.aprīļa būs jāmaksā.

Jau ziņots, ka Jūrmalā šogad ievieš jaunas elektroniskas iebraukšanas kartes, kas aizvietos līdzšinējās papīra caurlaides, to paredz šogad apstiprinātie domes noteikumi par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Caurlaides nebūs iespējams pazaudēt vai sabojāt, tās iegādāties un veikt nodevas maksājumus varēs Jūrmalas domes tīmekļa vietnēs. Paredzēta automātiskā caurlaižu reģistrēšana informācijas sistēmā atsevišķām fizisko un juridisko personu kategorijām, kuras ir atbrīvotas no nodevas samaksas. Turklāt pašvaldība iecerējusi transportlīdzekļu kontroli veikt ar videotehniskās kontroles ierīcēm.

Vienreizējās caurlaides tāpat kā līdz šim, varēs iegādāties iebraukšanas punktos ar karti vai skaidrā naudā, kā arī ar īsziņas vai mobilās aplikācijas starpniecību.

Noteikumu mērķis ir ierobežot tranzīta satiksmi caur Jūrmalas pilsētas teritoriju un veicināt videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu. Iebraukšanai Jūrmalā caurlaide tāpat kā līdz šim būs nepieciešama laika periodā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)