Banner 980x90

Jūrmalas domes opozīcija atkārtoti rosinās Trukšņa demisiju

Rīga, 27.nov., LETA. Partijas "Tev, Jūrmalai" Jūrmalas domes frakcija atkārtoti rosinās Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa demisiju, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības deputāts Guntis Grūba.

Viņš skaidroja, ka galvenais iemesls ir Ģenerālprokuratūras izvirzītās apsūdzības Truksnim lietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu. Vienlaikus deputāti cerējuši, ka Trukšņa nākotni būs spējīga izlemt ZZS valde, kas, diemžēl, neesot noticis.

"Balstoties uz publiski pieejamo informāciju, ZZS valde pateikusi, ka šis jautājums jārisina viņu Jūrmalas frakcijai. Tas nozīmē, ka ZZS ir parādījusi savu nekonsekvenci un nonāk pretrunās ar to, ko paši iepriekš teikuši - ka Truksnim būtu jāatkāpjas," sacīja Grūba.

Tā kā ZZS paši nevarot vienoties par Trukšņa atstādināšanu, opozicionāri apņēmušies viņiem "palīdzēt." Grūba gan norāda, ka, viņaprāt, ZZS frakcijas deputāti Truksni grib saglabāt amatā sautīgu interešu dzīti. "ZZS valdes sēdē piedalījās arī mūsu domes deputāts Jānis Lediņš (ZZS). Viņš vairākkārt ir teicis, ka Truksnis ir labākais mērs kāds bijis, taču to dzirdot, nepamet sajūta, ka tam visam apakšā ir slēptas intereses. Lediņš ir nolobējis atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā, kā rezultātā visas izmaksas ir sadārdzinājušās un man šķiet, ka tas izdevies tikai tādēļ, ka Truksnis palīdzējis to īstenot," savu viedokli pauda deputāts.

Viņš neslēpa, ka ZZS arī šoreiz varētu opozicionārus neatbalstīt un balsot par Trukšņa atstāšanu amatā. "Tomēr mums šis jautājums ir jāaktualizē kaut vai tāpēc, lai sabiedrībai parādītu, kas notiek mūsu valstī un Jūrmalā. Ja mēs neiejauksimies, nekas nemainīsies, jo paši ZZS uzskata, ka viss ir kārtībā," teica domnieks.

Grūba arī uzsvēra, ka ZZS tikai formāli solījuši risināt jautājumu un Trukšņa darbības apturēšana partijā esot tikai atruna. "ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš sacīja, ka Truksnim pašam būtu jāatkāpjas. Tagad viņi saka, ka viņš darbību partijā ir apturējis, taču tas nav tas pats, kas izstāties no partijas. Darbības apturēšana nozīmē, ka jebkurā brīdī viņš var atgriezties un patiesībā nekas jau īsti viņu attiecībās mainījies nav," sprieda deputāts.

Par ieceri rosināt mēra atkāpšanos "Tev, Jūrmalai" deputāti vēl nav paspējuši apspriesties ar opozīcijas kolēģiem - partijas "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakciju, taču Grūba pauda cerību, ka jautājums par sēdes sasaukšanu tikšot atrisināts tuvāko dienu laikā.

Jūrmalas domē koalīciju veido partijas ZZS un "Saskaņa". Opozīcijā strādā VL-TB/LNNK un partijas "Tev, Jūrmalai" deputāti.

Jau vēstīts, ka 8.oktobrī ārkārtas sēdē Jūrmalas domes opozīcija rosināja Trukšņa atkāpšanos no amata īsi pēc tam, kad medijos bija izskanējusi informācija, ka Valsts policija mēru sodījusi par narkotisko vielu uzglabāšanu. Ar ZZS un Saskaņas atbalstu Truksnim amatu saglabāt tomēr izdevās un sēdē viņš skaidroja, ka par likumsargu uzlikto sodu neesot zinājis, kā arī norādīja, ka "ir brīvs no jebkādām atkarībām."

Īsi pēc tam Truksnis apturēja darbību "Latvijas Zaļajā partijā", kas ir viena no ZZS veidojošajām partijām.

Savukārt novembra sākumā Ģenerālprokuratūra Truksnim uzrādīja apsūdzību lietā par ZZS, iespējams, nelikumīgu finansēšanu. Pret Jūrmalas mēru sākta kriminālvajāšana par ZZS nelikumīga finansējuma pieņemšanu lielā apmērā un par dokumenta viltošanu un viltota dokumenta izmantošanu.

Opozīcija mēra atkāpšanos atkārtoti nerosināja, paužot viedokli, ka "balsojums varētu izvērsties tāds pats kā pirmajā reizē."

Izvirzītās apsūdzības un skandāli līdz šim gan nav traucējuši Truksnim saglabāt Jūrmalas mēra amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)