Banner 980x90

Jūrmalas festivālā uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un mandolīnists Avi Avitāls

Rīga, 25.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē šodien plkst.20 notiks otrais Jūrmalas festivāla koncerts, kurā uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un mandolīnists Avi Avitāls, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Koncertprogrammā iekļauti Volfganga Amadeja Mocarta, Manuela de Falja, Igora Stravinska, Sergeja Rahmaņinova un Nikolaja Budaškina skaņdarbi.

Sidorova izpelnījusies daudz apbalvojumu, tai skaitā Mūziķu ģildes jeb "Worshipful Company of Musicians" Sudraba medaļu, Meizijas Luisas balvu un bijusi pirmā akordeoniste, kas saņēmusi godpilno Mūziķu ģildes Prinča balvu. Tāpat māksliniece 2012.gada maijā pirmā tikusi pie Brīna Tervela fonda starptautiskās godalgas.

Līdz šim akordeoniste sadarbojusies ar tādiem komponistiem kā Karls Dženkinss, Hanss Abrahamsens, Stefano Džervazoni, Nirmali Fena, Samanta Fernando, Karloss Dukeijs, Elspeta Brūka un Patriks Nans. Sidorova uzstājusies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, "Sinfonietta Rīga", sniegusi koncertus Londonas Karaliskajā Svētku zālē, Pērsela zālē jeb "Southbank Centre", Bristoles Kolstona zālē, debitējusi Lucernas festivālā, Bergenas festivālā, Cēsu mākslas festivālā un citos festivālos Apvienotajā Karalistē, Francijā, Šveicē un Itālijā.

Festivāla turpinājumā 26.jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps Pianisti Georgijs, Andrejs un Sergejs Osokini, savukārt 27.jūlijā Jūrmalā ar Brodvejas mūziklu koncertprogrammu uzstāsies viesmākslinieki Kesidija Džensone, Īens Virgo un Vils Arendels no Lielbritānijas.

Galā koncertā 28.jūlijā piedalīsies tenori Aleksandrs Antoņenko un Sungo Kims, basbaritons Egils Siliņš, soprāns Alisa Zinovjeva, Jūrmalas festivāla orķestris un Latvijas Radio koris. Koncertu diriģēs Villo Pāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)