Banner 980x90

Jūrmalas mēra amata kandidāti no bagātajiem vēlētos iekasēt lielāku NĪN

Rīga, 21.apr., LETA. Jūrmalā no turīgākajiem būtu iekasējams lielāks nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN), portāla "Tvnet" rīkotajā sarunā "Patriotu spēles" par plāniem saistībā ar pašvaldību vēlēšanām norādīja Jūrmalas mēra amata kandidāti Iveta Blaua (V) un Andris Čuda (VL-TB/LNNK).

Runājot par NĪN, Blaua un Čuda piekrita, ka pilsētas pamatiedzīvotājiem pienāktos lielāki atvieglojumi. Taču papildu naudu pašvaldība varētu gūt no tiem Jūrmalas iedzīvotājiem, kuri pilsētā vienkārši iegādājušies nekustamo īpašumu.

Blauas ieskatā patlaban pastāvošā situācija NĪN jautājumā būtu izdevīgāka pilsētas pamatiedzīvotājiem, taču valdībai būtu jārisina jautājums par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim.

Čuda gan uzskata, ka patlaban NĪN jautājumā visi iedzīvotāji esot vienlīdzīgi, taču viņa ieskatā no pilsētas labuma viedokļa lielāku nodokli varētu iekasēt no tiem, kas Jūrmalā iegādājas dārgākus īpašumus, kuru vērtība nereti sasniedz arī miljonu eiro. Mēra amata kandidāts ir pārliecināts, ka tā varētu būt niša, no kuras pašvaldība varētu gūt vairāk līdzekļu, kurus pēc tam novirzīt, piemēram, izglītības kvalitātes celšanai.

"Kāpēc bagātais gals nevarētu dot pienesumu, lai uztaisītu fantastiskas skolas ar ļoti labiem skolotājiem," pauda Čuda, piekrītot, ka Jūrmala ir viena no bagātākajām Latvijas pašvaldībām.

Viņaprāt, Jūrmalai nepieciešama "kārtīga skatuve", kā arī konferenču zāle, kurā vienlaikus varētu uzņemt daudz viesu. Čuda arī norādīja, ka nav apmierināts ar to, ka Jūrmalai līdz šim nav izdevies sekmīgi apgūt Eiropas naudu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)