Banner 980x90

Ko mums iemāca spēlēšanās ar LEGO?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ikviens zina to, ka LEGO ir izglītojoša rotaļlieta. Gan vecāki mājās, gan pedagogi skolās nereti iekļauj LEGO komplektus mācību procesā, palīdzot mazajiem ķipariem attīstīties.
Tas, ka šīs rotaļlietas pozitīvi ietekmē bērnus, ir skaidrs, taču ne katrs zina visus ieguvumus, kurus sniedz spēlēšanās ar LEGO dažādos vecumos. Tādēļ, ja tu vēlies papildināt savas zināšanas, lai nākotnē varētu arī citiem pastāstīt par to, kādēļ konkrētais LEGO konstruktors ir tik labs, lasi raksta turpinājumu!
 
Lasīšana
Viena no svarīgākajām prasmēm, kāda cilvēkam dzīves laikā var būt, it spēja lasīt, sekot instrukcijām un iztulkot ko abstraktu, piemēram, vārdus, pārvēršot tos reālā produktā. Ja tu spēj izmantot informāciju šādā veidā, esi ieguvis nozīmīgu pamatu savai tālākajai attīstībai dzīvē. Un jā, ir cilvēki, kuriem elementāra sekošana instrukcijām sagādā grūtības. LEGO modeļa būvēšana, vadoties pēc norādēm, ir process, kurā nepieciešama ne tikai koncentrēšanās, izpratne, laba atmiņa, bet arī loģika. 

Sociālās prasmes
Vēl viena prasme, kas dzīvē ir ļoti, ļoti svarīga – spēja sadarboties ar citiem cilvēkiem. Ne visas rotaļlietas palīdz bērniem to iemācīties, taču, par laimi, LEGO to palīdz apgūt. Pieņemsim, ka bērni kopīgi spēlējas ar LEGO konstruktoru, un galvenais mērķis, kas visiem kopā jāsasniedz, ir modeļa uzbūvēšana. Tāpat arī vecāki var darboties kopā ar bērniem, mācot viņiem, kas ir sadarbība. Šī ir ne tikai lieliska iespēja, kā iepazīt un izprast vienam otru, bet arī kvalitatīvi pavadīt laiku un iemācīties ko jaunu. 

Šķēršļu pārvarēšana
LEGO ir salīdzinoši universāla rotaļlieta, taču viena no īpašībām, kas to atšķir no citām, ir problēmu risināšanas prasmju attīstīšana. Kamēr cilvēks, kurš spēlējas ar LEGO, zinās, ko vēlas sasniegt, uzbūvēt utt., viņam neizbēgami būs jāpielieto problēmu risināšanas prasmes, lai pārvarētu šķēršļus un izaicinājumus. Protams, būvējot modeli pēc instrukcijas, tu risini problēmu, kuru LEGO tev radījusi, lai sasniegtu gala rezultātu. Ir vērts atcerēties, ka spēlēšanās ar LEGO palīdz efektīvi apgūt problēmu risināšanas prasmes, ar noteikumu, ka tiek noteikts mērķis, kas jāsasniedz, piemēram, uzbūvēt augstāko torni utt. 

Organizatoriskās prasmes
LEGO savus konstruktorus un komplektus parasti neiepako tā, lai tos būtu elementāri salikt pēc izņemšanas no iepakojuma. Pirmais solis ir sašķirot detaļas pēc loģikas principa. Tev jādomā uz priekšu un jāplāno, kā darboties, lai sasniegtu mērķi. 

Kustinām šūniņas
Lai arī tas, protams, var šķist pašsaprotami, LEGO patiesi attīsta radošumu. Miljoniem cilvēku visā pasaulē izmanto LEGO, izpaužot savu fantāziju un radot tādas celtnes, mašīnas u.c. objektus, kurus var nosaukt pat par mākslas darbiem. Patiesi, spēlēšanos ar LEGO savā ziņā var saistīt ar rakstīšanu vai zīmēšanu. Un, kā zināms, ir cilvēki, kuri ar objektu būvniecību no klucīšiem nodarbojas pat profesionālā līmenī. 

Piederības sajūta
Pateicoties savai unikalitātei, LEGO ir iemantojis īpašu nozīmi daudzās ģimenēs. Ar šīm rotaļlietām izauguši bērni, viņu bērni un pat, iespējams, spēlējas arī mazbērni. Taču tas, kas mūsdienas atšķir no pirmsākumiem, ir pieeja internetam, kura paplašinājusi LEGO popularitāti vēl vairāk. Ir izveidojušās dažādas kopienas un interešu grupas, kas apspriež LEGO konstruktorus, to būvēšanu, iegādi utt. Kā šis viss spēj izglītot? Kā zināms, viena no svarīgām lietām, ko cilvēks var apgūt ir, kā būt laimīgam un produktīvam sabiedrības loceklim, tādēļ ar to cieši saistīta ir arī piederības sajūta.

Vai arī tavā ģimenē ir iecienīti LEGO? Pastāsti komentārā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)