Banner 980x90

Kas jāzina, pērkot mēbeles viesistabai

Mūsdienās daudzos mājokļos viesistaba ir apvienota ar dzīvojamo istabu, taču tas nemaina faktu, ka mēbeļu izvēle jebkurā gadījumā ir pamatīgs izaicinājums. Galu galā šī ir telpa, kurā, visticamāk, ne tikai tiek uzņemti viesi, bet ikdienā arī uzturas mājokļa iemītnieki. Interneta veikals 220.lv piedāvā Tev vairākus gudrus "knifiņus", kas palīdzēs vienkāršāk izvēlēties mēbeles viesistabai. 

Piešķir otro elpu vecām, bet mīļām lietām
Pirms sāc iepirkšanos, vispirms aplūko savas esošās mēbeles un padomā, vai un kā tās būtu iespējams atsvaidzināt, pārveidot vai izmantot citā veidā. Piemēram, ja dīvāna apšuvums ir nodilis, taču pats ietvars ir labā stāvoklī, vari piesaistīt profesionāli, kas veiks dīvāna auduma pārvilkšanu, piešķirot tam jaunu izskatu. Taču, ja mēbeles vēl ir pietiekami labā stāvoklī, taču vairs nav Tev vajadzīgas vai ir apnikušas, apsver domu par to ziedošanu labdarībai vai pārdošanu. 

Izveido plānu
Šis solis nereti tiek izlaists, taču patiesībā tam ir īpaša loma funkcionālas telpas iekārtošanā. Kad esi sapratis, kādas mēbeles un aksesuārus vēlies istabā iekļaut, izveido plānu. Šeit vajadzētu minēt, kur katra no mēbelēm atradīsies, kāda veida apgaismojumu izmantosi, kādā stilā vēlies istabu iekārtot un kādas krāsas gribi izmantot. 

Ņem vērā savas vajadzības
Ir svarīgi apsvērt to, kas labi izskatīsies viesistabā, taču tikpat svarīgi arī saprast, vai ikdienā konkrētā lieta būs pietiekami praktiska un noderīga. Piemēram, ja Tev šķiet, ka neliels atpūtas krēsls būs pievilcīgs papildinājums istabai, tas nederēs, ja ciemos bieži nāk daudz draugu un ģimenes locekļu. Tā vietā labāk izvēlēties ietilpīgu dīvānu. 

Kad taupīt un kad nežēlot līdzekļus?
Viesistabas mēbeles nav lētas, taču vienmēr kā prioritāti liec kvalitāti, kad aizdomājies par pašu lētāko modeļu izvēli. Atceries, ka šāda veida preces nav paredzētas īstermiņa lietošanai, un tās prātīgi būtu uzskatīt par ilgtermiņa ieguldījumu. Vismaz piecu, desmit gadu griezumā. Tieši tāpēc šādos gadījumos taupībai noteikti nevajadzētu būt primārajam nosacījumam, ja vēlies, lai telpas elementi spētu kvalitatīvi pildīt savu funkciju un labi izskatīties arī pēc viena un vairākiem gadiem. Savukārt taupīt vari uz mazākiem dekoriem, piemēam, dīvāna spilveniem, svečturiem, plediem un citām sastāvdaļām, kuras vieglāk varēsi nomainīt. 

Izmanto muiltifunkcionālas mēbeles
Pieņemsim, ka Tevi interesē modernas viesistabas sekcijas. To modeļu daudzveidība mūsdienās ir ļoti plaša, ko pierāda arī daudzveidīgais sortiments interneta veikalā 220.lv. Taču šajā gadījumā svarīgi ir uzmanību pievērst ne tikai sekcijas izskatam, bet arī funkcijām. Piemēram, ja Tev ir TV, būtu prātīgi izvēlēties tādu sekciju, kas ietver arī televizoram paredzētu vietu. Tāpat arī dod priekšroku tādiem modeļiem, kuros ir gan atvērtā, gan slēgtā tipa plaukti. Slēgtajos plauktos varēsi uzglabāt lietas, kuras nevēlies demonstrēt ciemiņiem, savukārt atvērtajos plauktos vari salikt foto rāmjus, suvenīrus un dažādus citus priekšmetus, kas Tev ir mīļi un tuvi. 

Vēl viena multifunkcionāla mēbele noteikti ir viesistabas dīvāns. Kā zināms, šajā istabā gluži vienkārši nav iespējams iztikt bez dīvāna, tādēļ, to izvēloties, dod priekšroku izvelkamam modelim, kuram ir veļas kaste, jo tas īpaši noderēs situācijās, kad visi nakšņos Tavā mājoklī. Atceries, ka dīvāns var būt viesistabas galvenais objekts, kurā sapulcēties ar draugiem un ģimeni, lai kopīgi pavadītu laiku. Papildini to, noliekot uz grīdas mīkstu un skaistu paklāju, bet blakus dīvānam novieto stilīgu kafijas galdiņu – ideāls komplekts!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)