Banner 980x90

Kas nepieciešams mīlulim, dodoties uz ZooExpo?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Tuvojas ikgadējā starptautiskā mājdzīvnieku un zoo industrijas izstāde ZooExpo 2017, kas norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 30. septembra līdz 1. oktobrim. Saimniekiem, kuri ar saviem mīluļiem tajā piedalīsies, un jo īpaši tiem, kuri uz izstādi dodas pirmo reizi, ir īstais brīdis sākt tai gatavoties. Tādēļ interneta veikala 1a.lv speciālisti apkopojuši padomus, kā rīkoties, un kādas zoo preces nepieciešamas, lai saimnieks un viņa mīlulis izstādes laikā justos komfortabli.

Kaķu saimniekiem
Ikvienam dzīvniekam, pat izstāžu veterānam, katrs šāds notikums rada zināmu stresu. Tādēļ ir svarīgi parūpēties, lai mīlulis justos pēc iespējas ērtāk un mierīgāk. Lai nodrošinātu veiksmīgu minča dalību izstādē, nepieciešams:
būris vai soma – ar to kaķi pārvadā līdz izstādei un brīdim, kad ir iespējams mīluli ievietot uz vietas sagatavotajā izstādes būrī;
• matracis – tas ir obligāts aksesuārs, lai kaķim būtu ērti būrī uzturēties ilglaicīgi;
• trauks ar dzeramo ūdeni – tam jābūt pieejamam visu laiku, lai mīlulis jebkurā brīdī var veldzēt slāpes;
• kaķu tualete – tai būrītī obligāti nav jāatrodas visu dienu, taču ik pa brīdim to nepieciešams ievietot;
• aizkars – tas paredzēts būra nosegšanai, lai dzīvnieks varētu atpūsties no svešiem acu skatieniem, un citiem sugas brāļiem, kuri atrodas blakus;
barība – tā arī izstādes laikā nodrošinās mīlulim pilnvērtīgu maltīti.

Bez obligātajiem nosacījumiem, lai dzīvnieks varētu piedalīties izstādē, ir jāpadomā arī par katra mīluļa individuālajām īpašībām un vajadzībām. Iespējams, mincim ir kāda mīļākā rotaļlieta vai gardums, kas viņu, uzturoties lielā cilvēku un notikumu burzmā, varētu nomierināt. Īpaši svarīgi ir mīluli apbalvot pēc veiksmīgas žūrijas apskates.

Kaķēniem
Kā zināms, kaķēni ir ļoti aktīvi, un vēl nav pieraduši pie šādām izstādēm. Tādēļ īpašu uzmanību velti viņu nodarbināšanai, parūpējoties par atbilstošām rotaļlietām. Tā kā mazuļi arī ātri nogurst, vēlams viņiem sagādāt ērtu un norobežotu vietu atpūtai.

Suņu saimniekiem
Lai dotos uz izstādi, arī suņu saimniekiem un viņu mīluļiem ir cītīgi jāgatavojas iepriekš. Bez dzīvnieka regulāras apmācības laikus jāiegādā arī šādas zoo preces:
pavadas un kakla siksnas – lai atstātu labi iespaidu uzstājoties, iegādājies īpašu pavadu šim notikumam, un citu, ko pēcāk nomainīt. Ringa pavadai jābūt gaumīgai un tādā tonī, kas izceltu katra suņa apspalvojuma īpatnības;
• dzeramais trauks – pat ja izstādē neuzturēsieties pārāk ilgi, suns noteikti būs izslāpis, tādēļ līdzi ņem bļodiņu ar ūdeni;
guļvieta – izstādē pavadot ilgāku laiku, mazākas šķirnes suņi priecāsies, ja piedāvāsi piemērotu vietu, kur atpūsties;
• aksesuāri – garspalvainu suņu izrādīšanai parūpējies par piemērotām matu sprādzēm un gumijām;
• našķi – neaizmirsti suni par labi padarītu darbu apbalvot ar atbilstošiem kārumiem.

Kucēniem
Kucēni parasti tiek turēti atbilstoša lieluma nožogojumā vai būrītī. Lai tiem būtu ar ko nodarboties, sagādā piemērotas rotaļlietas. Kucēniem būs nepieciešami arī vienreizējie paladziņi tualetei. Izvēlies atbilstošu daudzumu, lai tos varētu regulāri nomainīt.

Mīluļa aprūpe pirms izstādes
Lai gan izstādes dzīvnieks ir tam atbilstoši jāaprūpē un jāapmāca visu laiku, neaizmirsti pirms lielā notikuma īpaši gādāt par viņa vizuālo pievilcību. Garspalvu šķirņu suņiem un kaķiem lielākās pūles jāvelta kažoka sagatavošanai. Tas ir jāmazgā, jāķemmē ar piemērotām sukām un jāapstrādā ar speciālajiem līdzekļiem. Daudzām no suņu šķirnēm obligāts ir arī friziera apmeklējums. Savukārt izstāžu kaķiem regulāri jāapgriež nagi.

Neaizmirsti par dokumentāciju
Ikvienam izstāžu dzīvniekam ir nepieciešami gan dokumenti par tā izcelsmi, gan veterinārā pase par veiktajām medicīniskajām manipulācijām. Bez tām dzīvnieks piedalīties izstādē nedrīkst. Veterinārā pārbaude notiek arī uz vietas, tādēļ mīlulim jābūt lieliskā formā.

Grauzēju un pārējo mazo dzīvnieku saimniekiem
Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Trušu saimnieki savus mīluļus mēdz izvietot gan mazākos režģu būros, gan izrādīt arī lielākā iežogojumā. Svarīgi, lai šiem dzīvniekiem pietiekamā daudzumā būtu pakaiši un siens, ko nepieciešamības gadījumā varētu nomainīt. Tikmēr sīkāku grauzēju un citu eksotisku radību izrādīšanai nozīme ir arī būra dizainam. Jo interesantāks tas būs un jo vieglāk tajā varēs aplūkot dzīvniekus, jo vairāk apmeklētāju tas piesaistīs. Tajā pašā laikā neaizmirsti gādāt arī par pašu dzīvnieku labsajūtu, un uzmani, lai skatītāji tos pārlieku nesatrauktu un neaiztiktu ar rokām.

Sagatavojies jau laikus!
Ikviena dzīvnieka dalība izstādē ir svarīgs notikums, kam jāgatavojas iepriekš, un rūpīgi jāizvēlas arī nepieciešamās zoo preces. Piemēram, kaķiem izstādes būrī ir daudz mazāk vietas nekā mājās, tādēļ gan kaķa tualeti, gan ēdiena un dzēriena traukus jāizvēlas atbilstošā lielumā. Laikus ir jāpadomā arī par ērtu dzīvnieka nogādāšanu līdz izstādes norises vietai. Dzīvnieku īpašnieku ērtībām somas, būri un piederumi transportēšanai plašā izvēlē pieejami arī virtuālajā vidē. Interneta veikalā 1a.lv vari apskatīt un izvēlēties visas izstādei nepieciešamās zoo preces, sēžot mājās pie datora. Tas ļauj ietaupīt laiku un veltīt to paša dzīvnieka sagatavošanai. Atceries, ka visi mīluļa aprūpes piederumi ir jāizvēlas atbilstoši viņa šķirnei un citām īpatnībām. Kad esi sagatavojis visu nepieciešamo izstādei, ļauj ar to iepazīties arī savam mīlulim!
Iegādājies atbilstošas zoo preces, lai Tavs mīlulis uz izstādi dotos ar prieku!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)