Banner 980x90

Ķemeru dabas tūrisma centra metu konkursā saņemti 11 projektu pieteikumi

Rīga, 4.okt., LETA. Jūrmalas pilsētas pašvaldības izsludinātajā starptautiskajā metu konkursā Ķemeru dabas tūrisma centra un meža parka labiekārtošanai saņemti 11 projektu pieteikumi, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Elita Cepurīte.

Viņa norādīja, ka starp iesniegtajiem piedāvājumiem ir arī metu piedāvājumi no ārvalstu arhitektu birojiem. Žūrijas komisija līdz oktobra beigām plāno izvērtēt iesniegtos piedāvājumus, un paziņot konkursa uzvarētāju.

Konkursa nolikumā minēts, ka iesniegtajiem metiem ir jāietver arhitektoniskie un funkcionālie dabas tūrisma centra risinājumi, kā arī teritorijas kopējā ģenerālplāna attīstības priekšlikumi meža parka ainavas izveidei un labiekārtojumam ar izziņas, izklaides, aktīvās un pasīvās atpūtas infrastruktūras elementiem. Metu paredzēts izmantot par pamatu turpmākai būvprojekta izstrādei.

Cepurīte skaidroja, ka jaunais centrs Ķemeros iecerēts kā Jūrmalas "enkurobjekts" - interaktīvs, izglītojošs dabas tūrisma objekts, kura īstenošana palīdzēs atsvaidzināt degradēto teritoriju un veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību. Tāpat pašvaldība uzskata, ka jaunais tūrisma centrs sekmēs nodarbinātību un tūrisma plūsmas palielināšanos Jūrmalā.

Iesniegtos metus vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir vietējie un starptautiskie eksperti, projektētāji, arhitekti un Jūrmalas pašvaldības speciālisti. Metu konkursa kopējais godalgu fonds ir 30 000 eiro - pirmā godalga ir 15 000 eiro, otrā un trešā attiecīgi 9000 un 6000 eiro.

Pēc žūrijas darba beigām un rezultātu paziņošanas konkursa piedāvājumi būs pieejami publiskai apskatei Jūrmalas pilsētas pašvaldības telpās.

Kā ziņots, Jūrmalas pilsētas pašvaldība izsludināja starptautisku metu konkursu Ķemeru dabas tūrisma centra un meža parka labiekārtošanai.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība plāno sakārtot parka teritoriju un kultūrvēsturiskos objektus, celiņus, apgaismojumu, parka arhitektūru un labiekārtojuma elementus. Ceļu infrastruktūras sakārtošanai plānots pārbūvēt Emīla Dārziņa un Tūristu ielas krustojumu, kur tiks izbūvēti arī gājēju celiņi un veloceliņi. 2018.gadā plānots sākt Ķemeru ūdenstorņa atjaunošanu, - tur būs tūrisma informācijas punkts, pastāvīgā galerija, kas iepazīstinās ar Ķemeru kūrorta vēsturi, mainīgā ekspozīcija un divas skatu platformas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)