Banner 980x90

Koncertā "Baleta zvaigznes Jūrmalā" viesosies Štutgartes Baleta teātra solisti

Rīga, 30.jūl., LETA. Dzintaru koncertzālē 4.augustā notiks koncerts "Baleta zvaigznes Jūrmalā", kurā Štutgartes Baleta teātra vadošie solisti izpildīs laikmetīgā baleta duetus, aģentūru LETA informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Štutgartes Baleta teātri festivālā pārstāvēs tā vadošā soliste Hjodžuna Kana no Korejas un Marti Fernandess Paiša no Katalonijas, kuru izpildījumā varēs baudīt Marko Gekes darbu "Ugunsputna pas de deux", kā arī britu horeogrāfa Duglasa Lī duetu "Arkādija", ko kritiķi raksturojuši kā izsmalcinātu ķermeņa skulptūru deju iztēlotā idilliskā vietā.

Kana apguvusi baletu Seulā un Kirova baleta akadēmijā Vašingtonā. Piedalījusies turnejā pa Koreju ar trupu "Universal Ballet Company". Pēc sekmīgas dalības Lozannas baleta konkursā turpinājusi baleta studijas Džona Kranko skolā Štutgartē, ko absolvēja 2004.gadā, kļūstot par baleta mākslinieci Štutgartes baletā. Par solisti Kana kļuva 2010.gadā, bet pēc debijas Džuljetas lomā Džona Kranko baletā "Romeo un Džuljeta" jau gadu vēlāk viņa kļuva par vadošo solisti.

Viņas repertuārā ir vadošās lomas vairāk nekā 35 baletos, un īpaši korejietei horeogrāfijas veidojuši tādi horeogrāfi kā Kristians Špuks, Demiss Volpi, Edvards Klugs, Sabrina Metjūza, Kataržina Kozielska, Duglas un citi.

Savukārt Paiša savā dzimtajā pilsētā Reus pirmās baleta klases sācis apmeklēt jau četru četru gadu vecumā, un pēcāk turpat no 2008. līdz 2011.gadam mācījās privātā baletskolā. Mākslinieks 2011.gadā Berlīnes "Tanzolymp" konkursā saņēma īpašu stipendiju, kas nodrošināja studijas Džona Kranko baletskolā. Jaunais katalānis piedalījies arī citos baleta konkursos un jau studiju laikā kordebaleta sastāvā dejojis vairākās Štutgartes baleta trupas izrādēs.

Pēc akadēmijas absolvēšanas 2014.gadā Paiša sāka strādāt Štutgartes baletā, piedzīvojot samērā strauju karjeras kāpumu - trīs gadu laikā viņš ticis pie solista statusa un lomām vairāk nekā 25 baletos.

Tāpat koncertā uzstāsies mākslinieki no Šveices, Horvātijas un Latvijas baleta trupām. Pasākuma ikgadējais vadītājs ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)